KOKEZA: Jugović nam otima decu, Janković nas uslovljavao!

Jedan od potpredsednika Crvene zvezde Slaviša Kokeza otkrio detalje u vezi sa raskidom ugovora sa bivšim trenerom Aleksandrom Jankovićem, a potom i da je legendarni fudbaler Vladimir Jugović, radi lične koristi, radio na štetu kluba

  • 5

Jedan od potpredsednika FK Crvena zvezda Slaviša Kokeza otkrio je da je bivši trener Aleksandar Janković, u prisustvu svog advokata, postavio kao uslov za raskid saradnje i angažovanje novog šefa stručnog štaba da mu se odmah isplati 45.000 evra.

Kokeza je u opširnom intervjuu za portal redstarbelgrade.info, između ostalog, rekao da je sportski direktor Zoran Stojadinović hteo da smeni Jankovića nakon što se ekipa vratila sa priprema u Antaliji, a potom opisao kako su tekli sastanci sa bivšim trenerom.

- Aleksandar Janković i ja smo imali dva sastanka. Istina, drugom je prisustvovao i Dragan Džajić, koji se složio sa dogovorenim uslovima koje smo napravili sa Jankovićem i njegovim advokatom i odobrio ih u ime kluba - počeo je priču Kokeza.

- Janković je na pregovore vodio advokata, a uslov koji su tražili kako bismo mogli da raskinemo saradnju i angažujemo novog trenera jeste da mu se odmah isplati 45.000 evra, što smo i uradili. Drugih 45.000 evra ugovora po tom dogovoru treba da mu isplatimo do juna. Mislim da smo postigli korektan dogovor i mislim da su pomalo čudne i nepotrebne priče o nekakvom poklanjanju ili reflektorima.

Na pitanje da li to onda znači da Janković ništa nije poklonio omladinskoj školi, potpredsednik kluba je odgorovio:

- Zavisi kako to posmatramo. Prema mom ličnom mišljenju − nije poklonio ništa. Mi smo njemu platili kao da je trener još tri meseca − april, maj i jun − kada on neće biti trener, a on je po ugovoru imao i primanja za narednu sezonu, ali po tom ugovoru za to vreme on ne može da radi na nekom drugom mestu. On je, pretpostavljam, u svojoj izjavi za medije mislio na taj deo novca da je nekome oprostio, ali ja ne mislim ni da je oprostio ni da je poklonio, jer da biste nekome nešto oprostili ili poklonili, to bi trebalo da je vaše.

U borbi kluba da se suoči sa odlaskom mladih igrača iz kluba, poput Filipa Jankovića, Veljka Simića i ostalih, Kokeza je naveo da, ukoliko se potpiše stipendijski ugovor sa trojicom igrača na tri godine u periodu od petnaeste do osamnaeste godine, klub već za godinu i po dana od potpisivanja takvog ugovora mora da ima jasan stav da li je taj igrač kapacitet za prvi tim ili nije.

- Ako dođemo u situaciju kao što su bile neke skorašnje, da igraču ostanu tri ili četiri meseca do kraja ugovora i da se nadate da će on produžiti ugovor, to su onda individualni slučajevi gde vi ne možete sa sigurnošću da znate ko će ostati, a ko će otići. Dok god imate menadžere kao što je gospodin Jugović (Vladimir, prim.aut.) koji se u javnosti predstavlja kao veliki zvezdaš, a otima decu iz kluba na štetu Crvene zvezde radi svoje lične koristi, imate situaciju da je klub u ovom stanju u kojem je sad. On se krio iza jedne menadžerske agencije u Švajcarskoj, gde je govorio kako on s tim nema veze, ali naši operativni podaci govore drugačije. On stoji iza odlaska Maksimovića i Simića i svaka druga priča u javnosti je mazanje očiju iste - otvoreno je rekao Slaviša Kokeza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Simica

    12. april 2013 | 12:41

    Pa covek je posteno rekao kako stvari stoje,a ne da nam prodaju maglu kako su veliki zvezdasi.Svaka cast gspodinu kokezi.Pozdrav za upravu.

  • Mili

    12. april 2013 | 09:50

    Bivsi svercer cigara koga je vucic postavio da kontrolise stanje u klubu !!!

  • lipa

    12. april 2013 | 00:28

    Ovaj kokeza je glup kaooo semofor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA