VERMEZOVIĆ: Navijače sastav ne zanima, samo traže borbenost!

Trener Partizana ocenio da je susret sa najvatrenijim "grobarima" u četvrtak prošao iznenađujuće pozitivno i potvrdio da su stariji fudbaleri takođe organizovali sastanak u klubu

  • 0

Vladimir Vermezović, trener Partizana, održao je konferenciju za medije u kojoj se osvrnuo i na dolazak navijača i razgovor sa njima u četvrtak, a ocenio je da je predstojeća utakmica sa Javorom jedna od najvažnijih u sezoni i istakao da veruje da ekipa može da se podigne posle nekoliko loših rezultata.

- Navijači su tražili samo jedno od nas - borbenost. Sve mogu da oproste, ali odsustvo zalaganja ne. Po njima fudbaler mora da pokaže koliko vredi na terenu, a ne kroz novine. Za mene taj susret sa navijačima u četvrtak bio iznenađujuće pozitivan. Rekli su da ih taktika i sastavi ne zanimaju, već samo traže maksimalnu angažovanost - objasnio je Vermezović.

Šef struke "crno-belih" potvrdio je da su prethodnih dana stariji igrači u ekipi organizovali sastanak, i dodao da je to normalna stvar u klubu kao što je Partizan.

- To je u redu. Oni su zaista uzor svim mladim igračima u klubu i vrlo dobro znaju šta igrač Partizana mora da radi na terenu i van njega. Takođe, sastanak je držao i sportski direktor Ljubiša Tumbaković. To su sve normalne stvari u klubu kao što je Partizan - naveo je Vermezović.

"Crno-beli" su u poslednja tri meča zabeležili dva remija i jedan poraz i dozvolili prvom pratiocu Crvenoj zvezdi da priđe na samo četiri boda razlike.

- Stalno govorimo da nam je prvi sledeći meč najvažniji, ali ovaj sutrašnji stvarno ima specifičnu težinu. Hoćemo da se vratimo u pobednički ritam, velike ekipe kao Partizan znaju da se podignu iz ovakvih situacija i verujem da nam je jednostavno potrebna samo jedna pobeda da prelomimo - rekao je trener Partizana.

- Znamo da nam u subotu u Ivanjici neće biti lako. Javor tradicionalno igra dobro protiv nas, a jedan od naših aduta može da bude i to što će im misli verovatno bitio usmerene ka revanšu polufinala Kupa Srbije koji igraju sledeće nedelje - veruje Vermezović.

On je naveo da u Ivanjici neće moći da računa na napadača Aleksandra Mitrovića i veznog igrača Nikolu Ninkovića zbog žutih kartona, i dodao da očekuje da se sledeće nedelje ekipi priključi Lazar Marković koji se u prethodnom periodu oporavljao od povrede trbušnog zida.

- Videćemo sutra da li smo na psihičkom planu uspeli da spremimo ekipu, jer većina naših igrača nije navikla da gubi. Očekujem da ekipa reaguje, a po onome što sam video na treninzima prethodnih dana, na dobrom smo putu da se vratimo na pravi kolosek - istakao je trener Partizana.

Vermezović je rekao da je, možda, u prethodnom periodu u kojem Partizan na tri meča nije zabeležio pobedu mogao da bude malo oštriji prema igračima, ali da to nije njegov način rada.

- Ja sve igrače prihvatam kao ravne sebi, možda bi drugačije reagovali u određenim sutuacijama da sam bio oštriji i da je bilo kazni, ali to jednostavno nije moj stil - poručio je Vermezović.

Utakmica 23. kola Superlige Srbije između Javora i Partizana igra se u subotu u Ivanjici od 14 sati.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA