Leotar kažnjen zbog transparenta "Kosovo je Srbija"

Srpski klub iz Trebinja moraće da plati 2.500 konvertibilnih maraka zbog nesportskog ponašanja navijača na meču protiv Rudara i isticanja transparenta

  • 6

Bosanskohercegovački fudbalski premijerligaš Leotar objavio je da ga je nacionalni savez kaznio sa 2.500 konvertibilnih maraka zbog nesportskog ponašanje navijača i isticanja transparenta "Kosovo je Srbija" tokom utakmice 19. kola protiv Rudara iz Prijedora (2:1).

Tokom utakmice odigrane 30. marta pristalice domaćina u Trebinju zapevale su "Oj Kosovo, Kosovo" i istakle transparent, a klub je izrazio nezadovoljstvo kaznom fudbalskog saveza BiH, tvrdeći da primenjuje "dvostruki aršin".

- U čudnoj zemlji u srcu Balkana, koja nije priznala Kosovo, kao uostalom ni UN, transparent sa takvom porukom se smatra politikom. U isto vreme na terenima u Federaciji BiH redovan kolorit su ratne zastave BiH, koje nikome ne smetaju i smatraju se državnim simbolima - objavio je Leotar na klupskom sajtu, navodeći da je sa 2.500 KM "mogao da reši nekoliko gorućih problema".

Klub iz Trebinja je u 21. kolu u sredu kod kuće pobedio ekipu sarajevskog Olimpika sa 1:0, pa je preuzeo 7. mesto na tabeli sa 32 boda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semberija

    12. april 2013 | 22:18

    SRBIJA,REPUBLIKA SRPSKA JEDNA SRPSKA ZEMLJA!!!!!!!!!!!!!!!

  • Leo

    12. april 2013 | 21:35

    Dusmaniiiiiiiii :P Kad' je beg bio cicija, ma platicemo i opet cemo da pjevamo :))

  • ДАШОНИ

    13. april 2013 | 05:51

    КЛУБ ЈЕ РЕБУБЛИКЕ СРПСКЕ А НЕ БОСАНСКО ХЕРЦЕГОВАЧКЕ ПЕДЕ.. АЦИЈЕ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA