PREMIJER: Čudesan neregularan preokret Arsenala! (VIDEO)

Arsenal je protiv Noriča gubio do 85. minuta, a onda je do kraja uspeo da postigne čak tri pogotka (3:1), koji mu donose treću poziciji na tabeli* Liverpul razočarao protiv fenjeraša Redinga (0:0)

  • 0

Arsenal je po ko zna koji put nervirao svoje navijače do samog kraja utakmice.

Na "Emirejts" je stigao četrnaestoplasirani Norič i svi su očekivali rutinsku pobedu, ali su "kanarinci" iznenadili sve u 57. minutu, kada su sumnjivim golom Tarnera poveli protiv londonske ekipe 1:0, i tako je bilo sve do 85. minuta.

Tada je usledio jedini regularni pogodak na celoj utakmici, pošto je Žiru zaista bio srušen u kaznenom prostoru i sudija je pokazao na belu tačku. Arteta je izjednačio.

Uz prethodni sumnjivi gol Tarnera, usledila još dva neregularna gola, samo ovog puta u mreži Noriča.

"Tobdžije" su ovom pobedom prestigle londonske rivale Čelsi i Totenhem i sada oni prednjače u borbi za treće mesto, koje vodi direktno u Ligu šampiona.

Što se tiče ostalih mečeva, Liverpul se vratio na svoje mesto, gde ga svi vide poslednjih nekoliko godina pošto ne uspeva da dobije "već dobijenu" utakmicu na stadionu "Madejski" (0:0), jer im je fenjeraš Reding otkinuo bod koji im neće mnogo značiti u borbi za opstanak.

Reding još ima teoretske šanse za opstanak, ali će to ostvariti teško, pošto imaju čak sedam bodova manje od Sanderlenda pet kola pre kraja, a uz to imaju i utakmicu više.

Druga liverpulska ekipa Everton uspeo je na svom "Gudisonu" da savlada drugu ekipu koja ima samo 24 boda - Kvins Park Rendžers (2:0).

Everton se tako približio Totenhemu i Čelsiju na samo tri bodu pred kraj prvenstva i pred kraj borbe za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

REZULTATI 33. kola:

Arsenal - Norič 3:1

(Arteta 85. penal, Basong 88. autogol, Podolski 90. - Tarner 57.)

Aston Vila - Fulam 1:1

(N'Zogbija 55. - Delf 66. ag)

Everton - Kvins Park Rendžers 2:0

(Gibson 40, Aničebe 56.)

Reding - Liverpul 0:0

Sautempton - Vest Hem 1:1

(Ramirez 59 - Kerol 66)

Nedelja:

Njukasl - Sanderlend

Stouk - Mančester junajted

TABELA: Mančester junajted 77, Mančester siti 65, Arsenal 59, Čelsi 58, Totenhem 58, Everton 55, Liverpul 50, itd.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA