NAVIJAČI MILVOLA SE OPET TUKLI: Viganovo istorijsko finale FA Kupa!

Ekipa koja se bori za opstanak u Premijer ligi prvi je finalista prestižnog engleskog turnira posle pobede nad drugoligašem Milvolom (2:0)

  • 1

Fudbaleri Vigana su na "Vembliju" pobedili šenaestoplasiranu ekipu Čempionšipa (2:0) i plasirale se u svoje prvo i istorijsko finale FA Kupa.

Vigan je poveo preko svog najboljeg igrača Šona Malunija u 25. minutu kada je iskoristio sjajan pas Arune Konea i volejem doveo svoj tim u vođstvo.

Milvol je u nastavku pokušavao na sve načine da izjednači, bio je čak i bolji u dobrom delu utakmice ali, iako se bori za opstanak ove sezone, Vigan je pokazao šta znači iskustvo igranja u najjačem engleskom takmičenju.

Drugi gol za Vogan postigao je Mekmanam 12 minuta pre kraja kada je potvrdio pobedu svog tima i definitivan plasman u prvo finale FA Kupa u 81-godišnjoj istoriji kluba.

Na kraju meča dobar broj navijača Milvola završio je krvav jer su se, kao što je opšte poznato za njih, prvo potukli između sebe, a zatim i sa policijom.

Drugi finalista biće poznat nakon duela aktuelnih šampiona Engleske i Evrope, Mančester Sitija i Čelsija, koji igraju u nedelju od 17:00 časova.

Finale FA Kupa igraće se 11. maja, takođe na "Vembliju".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA