SA PINTU: Želim stalno da gledam Lazovića iz drugog poluvremena!

Trener Crvene zvezde bio je oduševljen posle pobede nad Spartakom. Prokomentarisao je i da ga je Mihajlović razočarao napuštanjem treninga* Milijaš može da igra i u Španiji i Italiji

  • 1

Trener fudbalera Crvene zvezde Rikardo Sa Pintu bio je veoma zadovoljan posle ubedljive pobede njegove ekipe nad Spartakom, jer su, kako je naveo, osvojeni bodovi protiv kvalitetnog tima, a posebno je pohvalio igrače što nisu pali kada su Subotičani izjednačili.

- Dobro smo počeli utakmicu, poveli smo, ali smo posle toga primili pogodak iz kontranapada, koji i nije bio odraz stanja na terenu. Pripremali smo se za takve situacije, jer sam znao da je ekipa ranije znala da padne posle gola. Tražio sam od igrača da se bore, nastave sa našom igrom i uspeli smo brzo da postignemo drugi, a kasnije i još dva pogotka - kazao je Sa Pintu na konferenciji za novinare posle meča 23. kola Superlige i pobede 4:1.

On je dodao da uvek traži od ekipe da iskoristi kvalitet, pogotovo protiv rivala kao što je Spartak, koji igra izuzetno borbeno.

- Mislim da smo odigrali veoma dobar i kvalitetan meč i da je publika imala šta da vidi. Uspeli smo to, između ostalog, jer je rival bio veoma kvalitetan. Zadovoljan sam svim svojim igračima. Milijaš, ako ovako nastavi, može da igra u najjačim klubovima Italije i Španije, dok Lazovića iz drugog poluvremena želim uvek da vidim na terenu - kazao je Sa Pintu.

Na pitanje novinara kakav je status Stefana Mihajlovića, koji je u petak napustio trening, i Milana Jovanovića, koji je jutros priveden zbog napada na policajca, Sa Pintu je rekao:

- Mihajlović me je takvim potezom veoma razočarao. Ne mogu zbog njega sada da menjam pravila, ali nedopustivo je da jedan igrač napusti trening posle tri vezane pobede i posle svega što je ova ekipa prošla, a vi to znate bolje od mene. U timu želim igrače kojima je kolektiv iznad pojedinca. Što se tiče Jovanovića, ne znam još sve detalje, svakako ćemo razgovarati i videćemo šta će biti.

Trener Subotičana Petar Kurćubić rekao je da ima pomešane emocije, pošto je "skoro pa zadovoljan" izdanjem ekipe, ali smatra da je rezultat previsok.

- Odlučio je drugi gol Zvezde. Dali smo im da odu sa prednošću na odmor, a kada je tako, morali smo da napadnemo što su oni znali da iskoriste i sa dva pogotka iz kontranapada završe utakmicu. Posle četvrtog primljenog gola, praktično više nismo ni igrali, a ja sam napravio izmene da sačuvam neke igrače za važan meč protiv Rada u sredu - istakao je Kurćubić, i dodao da je bilo pravo uživanje igrati pred 20.000 navijača.

On je prokomentarisao i spornu situaciju kada je lopta u kaznenom prostoru pogodila u ruku igrača Zvezde Uroša Spajića.

- Ne mogu da sudim da li smo oštećeni, ali mi se čini da su slične situacije na istom mestu različito protumačene - kazao je Kurćubić misleći na penal za Zvezdu uoči drugog gola, kada je lopta pogodila u ruku igrača Spartaka Vidaka Bratića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA