SERIJA A: Fiorentina ne odustaje od Lige šampiona

Peskara u derbiju začelja gubila od Sijene 2:0, stigla do izjednačenja i onda pala u 87. minutu (3:2). U Bergamu "ljubičasti" bili bolji od Atalante (2:0)

  • 0

Fudbaleri Fiorentine pobedili su u Bergamu ekipu Atalante 2:0 u utakmici 32. kola italijanske Serije A, i tako ostali u trci za osvajanje trećeg mesta i plasman u Ligu šampiona sledeće sezone.

"Ljubičasti" su do trijumfa, 16. u šampionatu, došli golovima Davida Pizara u 61. minutu iz penala i Marsela Laronda u 72. minutu.

Domaća ekipa je poslednjih nekoliko minuta igrala bez isključenog napadača Hermana Denisa.

Srpski internacionalac u dresu Fiorentine Adem Lajić ušao je u igru u 58. minutu umesto Alberta Akvilanija, dok reprezentativac Nenad Tomović nije igrao zbog suspenzije.

U prvom meču dana Peskara je pobedom mogla da priđe kako Sijeni tako i Palermu i Đenovi na samo tri boda razlike, ali ih je upravo ekipa iz Toskane u tome sprečila.

Vodili su Toskanci već u 33. minutu protiv Peskare 2:0, ali su se onda domaći malo probudili u drugom delu, kada su stigli do izjednačenja.

Posle toga su imali još nekoliko prilika da dođu do pobede, ali ih je u tome sprečio Emeghara, koji je doneo pobedu Sijeni u 87. minutu utakmice i tako odmakao svoj tim od zone ispadanja.

REZULTATI 32. kola:

Subota:

Peskara - Sijena 2:3

(Čelik 52, Tonji 59. - Anđelo 14, Zanon 33(ag), Emeghara 86.)

Atalanta - Fiorentina 0:2

(Pizaro 61(pen), Larondo 72.)

Nedelja:

Palermo - Bolonja 12.30h

Kaljari - Inter 15.00h (Neutralni teren)

Kjevo - Katanija

Đanova Sampdorija

Parma - Udineze

Torino - Roma

Milan - Napoli 20.45h

Lacio - Juventus

TABELA:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA