FORMULA 1: Kazne za Vebera i Gutijereza!

Zbog izazivanja sudara sa rivalima na Velikoj nagradi Kine, Australijanac i Meksikanac biće pomereni nekoliko mesta unazad na startu naredne trke šampionata

  • 0

Vozači Formule 1Mark Veber (Red Bul) i Esteban Gutijeres (Zauber) kažnjeni su p0meranjem za nekoliko mesta unazad na startu sledeće trke Velike nagrade Bahreina, zbog prekršaja koje su napravili u trećoj trci sezone, Velikoj nagradi Kine.

Veberu, koji je u Šangaju startovao poslednji, kazne izgleda prelaze u naviku. Australijanac je na zvaničnom treningu u Kini ostao bez goriva na stazi, zbog čega mu je poništeno 14. vreme i poslat je na začelje, a u trci koju nije završio udario je u 16. krugu u bolid Žana Erika Vernjea, vozača ekipe Toro roso, pa će posle kvalifikacija u Bahreinu biti pomeren za tri mesta unazad.

Veber je rekao da je do incidenta došlo zato što je mislio da će mu Francuz ostaviti dovoljno mesta za obilaženje, međutim on je nastavio pravo.

Meksikanac Gutijerez kažnjen je oštrije, on će se pomeriti pet mesta unazad. Mladi vozač je zbog prevelike brzine prilikom skretanja udario u bolid Adrijana Sutila, što je za obojicu značilo kraj trke.

- Izvinjavam se. Pogrešio sam, nisam uzeo u obzir brzinu koju sam imao na pravcu. Trebalo je da zakočim ranije dok sam se približavao krivini, ali bolid je bio brži nego što sam očekivao - rekao je 21-godišnji Gutijerez.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA