Junajted korak bliže tituli, napokon proradio i Van Persi (VIDEO)

Sigurnom igrom tokom čitavog meča "crveni đavoli" ostvarili su zasluženu pobedu na stadionu ''Britanija'' 2:0. ''Leteći Holanđanin'' pogodio je mrežu posle skoro 13 sati, doduše iz penala

  • 0

Mančester junajted nastavio je po starom i sigurnim korakom grabi ka još jednoj tituli prvaka Engleske, jubilarnoj 20. u istoriji. Zahvaljujući pogocima Majkla Kerika u 4. i Robina van Persija u 66. minutu iz penala, "crveni đavoli" savladali su Stouk na stadionu ''Britanija'' rezultatom 2:0.

Ovo je bio deveti poraz Stouka od Junajteda u poslednjih deset mečeva otkako se igra Premijer liga. ''Potersi'' su poslednji put slavili davne 1984. godine rezultatom 2:1, i to na ''Boksing deju'' stare Prve divizije.

Junajted je odlično počeo meč. Igrao se 4. minut kada se, posle kornera s desne strane, Kerik najbolje snašao i matirao Asmira Begovića. Idealan start za "đavole", koji su ove sezone najčešće prvi primali golove.

Pokušavao je Stouk da uspostavi ravnotežu u igri i izjednači rezultat, ali jednostavno nije išlo. Domaći tim nije ni bleda senka tima koji je odlično počeo prvenstvo, s obzirom na to da su na 17 utakmica uspeli samo dva puta da trijumfuju, što ih je dovelo do situacije da se bore za opstanak.

S druge strane, Junajted je sigurno kontrolisao igru i povremeno pretio preko Van Persija i Runija. Zanimljivo, na 18 mečeva kada je ovaj dvojac zajedno počinjao meč, Junajted je uspeo da zabeleži 16 pobeda, uz samo jedan poraz.

Gosti su čitav meč gospodarili terenom i strpljivo čekali šansu, koja im se ukazala u 65. minutu, kada je Van Persi, posle solo akcije, oboren u kaznenom prostoru. Sudija je pokazao na belu tačku, a siguran izvođač bio je upravo Holanđanin, koji je postigao pogodak, posle skoro 13 sati posta,  još od susreta sa Evertonom u februaru (2:0).

Stouk je u nastavku krenuo na sve ili ništa kako bi došli barem do boda, ali protiv danas odličnog Junajteda nisu mogli više.

REZULTATI 33. kola:

Arsenal – Norič 3:1

(Arteta 85. penal, Basong 88. autogol, Podolski 90. – Tarner 57.)

Aston Vila – Fulam 1:1

(N’Zogbija 55. – Delf 66. ag)

Everton – Kvins Park Rendžers 2:0

(Gibson 40, Aničebe 56.)

Reding – Liverpul 0:0

Sautempton – Vest Hem 1:1

(Ramirez 59 – Kerol 66)

Nedelja:

Njukasl – Sanderlend 0:3

(Sisinjon 27, Džonson 72, Von 81)

Stouk – Mančester junajted 0:2

(Kerik 4, Van Persi 66 pen)

TABELA: Mančester junajted 80, Mančester siti 65, Arsenal 59, Čelsi 58, Totenhem 58, Everton 55, Liverpul 50 itd.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA