FA KUP: Čelsi se oprostio od trofeja, Kolarov i Nastasić u finalu (VIDEO)

Siti zasluženo savladao''plavce'' rezultatom 2:1 i stekao šansu da se bori za jedini trofej ove sezone

  • 0

Mančester siti je drugi finalista FA kupa! Zahvaljujući trijumfu na ''Vembliju'' protiv Čelsija rezultatom 2:1 ''građani'' su 10. put u svojoj istoriji uspeli da se plasiraju u finale najstarijeg engleskog takmičenja.

Čelsi, aktuelni osvajač FA kupa, nimalo nije ličio na onaj tim koji je u četvrtfinalu uspeo da izbaci Junajted.  Već na startu meča videla se mnogo veća želja i htenje Sitija da se dokopaju finala i borbe za jedini trofej koji ove sezone mogu da osvoje s obzirom na to da je šampionska trka praktično izgubljena.

''Građani'' su poveli u 35. minutu preko Samira Nasrija, koji se odlično snašao posle dodavanja Turea, i sa pet metara matirao nemoćnog Čeha. U poslednjim trenucima prvog poluvremenu kapiten Sitija Vensan Kompani mogao je da reši pobednika, ali se propisno obrukao i promašio gol sa samo pet metara.

Međutim, samo što je počelo drugo poluvreme, već je bilo 2:0 za Siti. Odlično je Beri ubacio loptu u peterac, Aguero je majstorski reagovao, a Čeh je mogao samo da isprati loptu u gol.

Činilo se u tom trenutku da će se Siti ''lagano'' prošetati do finala, ali je pogodak Dembe Be u 66. minutu vratio ''plavce'' u igru. Luiz je pasom sa svoje polovine pronašao Dembu u napadu, a Senegalac je polumakazicama smanjio na 2:1.

Skoro svi navijači Čelsija su se u tom trenutku ponadali da će njihov klub moći da napravi još jedan preokret protiv tima iz Mančestera, ali je Siti uspešno odoleo i zasluženo prošao u finale, gde će ih čekati Vigan, koji je u subotu savladao Milvol 2:0. Srpski reprezentativci Branislav Ivanović i Matija Nastasić odigrali su ceo meč za Čelsi, odnosno Siti, dok Aleksandar Kolarov nije ulazio u igru.

Finale FA kupa igraće se 11. maja, takođe na "Vembliju".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA