U finalu EP u futsalu Rusi i Španci

„Zborna komanda” u polufinalu savladala domaćina Hrvatsku sa 4:2 (3:0), „crvena furija” bolja od Italije s 1:0 (1:0)

  • 0

Posle Osmog evropskog prvenstva u futsalu (mali fudbal u sali), koje se održava u Hrvatskoj, ostaće zabeleženo da su u pola finala međusobno igrali „zborna komanda” i „crvena furija”. Rusija je u Zagrebačkoj areni dominantno rastavila domaćina sa mečom za trofej, savladavši ga sa 4:2 (3:0), a važeći prvak Španija je u drugoj polufinalnoj utakmici, u tvrdom susretu, uspela da protiv Italije sačuva vođstvo do kojeg je stigla već u 7. minutu golom Aikarda.

Hrvatsku je bodrilo oko 14.000 ljudi u dvorani koja prima hiljadu gledalaca više. Arena nije bila krcata (bilo i pedesetak ruskih navijača), ali je oboren rekord po broju posetilaca na jednom meču evropskog prvenstva. Kad je domaćin u četvrtfinalu izbacio Ukrajinu na penale u splitskom „Spaladijumu” bilo je 9.500 gledalaca.

„Zborna komanda” je sasekla veliku nadu Hrvata golovima u 35. sekundu prvog dela i u 41. sekundu nastavka. Sve vreme je dominirala na parketu i zasluženo se, kao bolji tim, domogla svog četvrtog finala.

Domaćin se kasno probudio. Vođstvo Rusa od 4:0 bilo je nedostižno, a dva Marinovićeva gola su tek utešna.

Rusija je trijumfovala 1999, kada je u meču za trofej savladala Španiju na njenom terenu. Španci su bili uspešniji od Rusa na Prvom šampionatu, koji je 1996. takođe održan u njihovoj zemlji, i 2005. u Češkoj.

Hrvatska – Rusija 2:4 (0:3)

Strelci: 0:1 Prudnjikov 35 sekund, 0:2 Sirilo 5:07, 0:3 Abramov 15:30, 0:4 Pula 20:41, 1:4 Marinović 26:48, 2:4 Marinović 36:32

Hrvatska: Jukić (G), Stojkić (G), Grcić, Novak, Jelovčić, Marinović, Dulvat, Despotović, Laura, Babić, Bajrušović, Šuton. Trener: Stanković.

Rusija: Gustavo (G), Zujev (G), Prudnjikov, Sergejev, Abramov, Nugumanov, Badretinov, Pula, Milovanov, Pereverzev, Sirilo, Fukin. Trener: Skorovič.

(Telegraf.rs/Foto: uefa.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA