INTERVJU, MILICA DABOVIĆ: Posle 32 uzastopne pobede s Partizanom, sledi nova tetovaža! (FOTO) (VIDEO)

Kapiten košarkašica Partizana, još pod utiscima osvajanja tri titule ove sezone, uz impresivan skor 32-0, otkriva da joj je velika želja da odvede selekciju Srbije na Olimpijadu u Rio

  • 4

Kapiten košarkašica Partizana i repezentacije Srbije Milica Dabović ostavila je za sobom sezonu iz snova! Osvojila je tri titule s crno-belim devojkama, ali je ipak više fascinira to što su sezonu završile bez poraza u domaćim takmičenjima, uz fantastičan skor 32!

U susret pripremama za Evropsko prventsvo sa selekcijom Srbije, ona nam otkriva da joj je san da jednog dana sluša himnu na Olimpijskim igrama.

Međutim, do početka priprema za EP ima još vremena, a sada je trenutak  za uživanje u uspehu. Milica je posetila redakciju Telegrafa i oprobala se s našim novinarom u duelu "jedan na jedan" u šutiranju slobodnih bacanja. Pokušali smo Milici da nanesemo prvi poraz ove sezone, ali, pogađate, bila je jača i pobedila je.

ISTORIJSKA SEZONA ZA "CRNO-BELE"

Pre tog duela kapiten Partizana i selekcije Srbije ispričala nam je kako se oseća 10 dana posle neverovatnog uspeha.

- Još se nisu stišale emocije. Osećaj je neverovatan posle tri titule. Ipak, mislim da je fascinantno to što smo imale 32 pobede bez poraza, to me više raduje nego titule. Već sam ih osvajala s Partizanom, ali nikad sa ovakvim skorom. Bile smo neverovatno spremne. Marina Maljković je sve uradila da nas održi u formi tokom cele sezone. Utakmice smo jedva čekale. Trenirale smo sat i po dnevno, ali veoma jako. Imale smo glad za pobedama i ko god je bio protivnik, mi smo želele da ga pobedimo - počinje priču Milica, pa dodaje:

- Iz godine u godine postajale smo sve bolje drugarice, počele smo da izlazimo, da se družimo i da postajemo pravi tim. Mislim da je to bio glavni razlog našeg uspeha.

DOGODINE  U EVROLIGI

Dabovićeva otkriva da je za stvaranje tima potrebno četiri godine, a ova ekipa Partizana je s manjim izmenama na okupu tri. Zato ona smatra da je vreme da se sledeće godine igra najjače takmičenje u Evropi - Evroliga.

- Za uspeh su potrebne četiri godine, pa bismo sledeće sezone, uz prave centre, mogli da napravimo još bolji uspeh. Ove godine nismo imali adekvatnog centra, i to se osetilo u Evrokupu. Ovaj tim je sklop dobrih ljudi i dobrih igračica. Pobeđivali smo najbolje evropske ekipe, recimo Dinamo iz Moskve, koji je osvojio Evrokup. Možemo da se nosimo s ekipama iz Evrolige. Sa dva prava centra verovatno bi nas se i plašili, jer smo jedan od retkih timova koji igra presing 40 minuta. Ili koliko Marina kaže (smeh).

Foto: Marko Todorović

MARINA JE NAJBOLJI TRENER U MOJOJ KARIJERI

Na pitanje kakav je trener ćerka Bože Maljkovića i da li joj smeta to što je samo godinu dana mlađa od trenera, iskreno odgovara:

- Marina je najbolji trener s kojim sam radila. Promenila sam milion trenera, ali ona je najbolja, najpametnija i najopasnija. Zna da ti ulije samopouzdanje i glad za pobedom. Što se tiče godina, poštujem svakog trenera, pa neka je mlađi i deset godina, nema to veze. Svako radi svoj posao.

Posle tri titule, Milicu Dabović očekuje burno leto, jer s reprezentacijom ide na EP u Fancusku. Olakšavajuća okolnost je to što pola ekipe dolazi iz Partizana.

- Samopouzdanja nam ne nedostaje, ali smo mlad tim i ne bih volela da visoko poletim, jer ne volim da nisko padam. Ovo je tim koji treba da radi godinama da bi uzeo medalju. Kao kapiten, tvrdim da će devojke dati sve od sebe, pa šta bude. Tri godine nisam bila u reprezentaciji, jer su mi tada rekli da sam stara. Sad imam 31 godinu, a kažu da trčim bolje od pola igračica u Evropi. Srećna sam zbog toga. Lakše je što smo autsajderi i što niko od nas ne očekuje mnogo. Uvek možemo da iznenadimo sami sebe, pa zašto ne bismo i protivnika? Imamo jaku grupu i igramo s domaćinom Francuskom. Igramo i s Velikom Britanijom, Letonijom, koje možemo da pobedimo i da uđemo u drugi krug, što je prvi cilj.

SAN SU OLIMPIJSKE IGRE

Milica u karijeri najviše želi da zaigra na najvećoj svetkovini sporta - Olimpijskim igrama. Do sada nije imala priliku da vidi Olimpijsko selo i oseti tu draž, ali se nada da bi OI u Rio de Ženeiru mogle da budu njene prve i poslednje u karijeri - zbog godina.

- Ovo je moje četvrto Prvenstvo Evrope, ali nama je problem što ostale selekcije ne menjaju sastav 10 godina, a mi smo grupa koja se okupila prošlog leta. Imamo mesec i po dana zajedničkih priprema. Treba nam kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima, a moj neostvareni san je da odem na Olimpijske igre, barem na ove u Riju. Do tada ima još tri godine, taman da se ekipa uigra - kaže kroz smeh Milica.

Bilo je vreme da vidimo da li je ispala iz forme, pa smo je pozvali da se oproba s našim najpreciznijim strelcem u šutiranju slobodnih bacanja. Bilo je napeto i gusto, ali je uspela da pobedi.

OBOŽAVAM MRVICU

Trijumfovala je jer je imala pomoć na terenu u vidu malog psića po imenu Mrvica, od koga se ne odvaja ni kada spava.

- Mrvicu obožavam, ona je moja radost. Dok je nisam dobila, nisam znala da jedna životinjica može da te nasmeje 1.000 puta. Od nje se ne odvajam. Ide svuda sa mnom, po restoranima, tržnim centrima... Kada završim trening, trčim kući da je vidim, da je izvedem, pa onda s njom opet trčim nekoliko kilometara. Izađemo na teren ispred zgrade, gde joj bacam lopticu. Obožavam kad mi spava na ramenu. Najteže mi pada kad moram da je ostavim zbog putovanja s klubom. Jedno vreme sam je donosila na utakmice, ali se plaši petardi koje bacaju navijači - priča Milica, i objašnjava kako još provodi slobodno vreme.

- Zanimacija su mi knjige, koje baš volim. Sad čitam "Malog princa", ali volim i romane. Ovih dana vreme provodim i na snimanjima za razne televizije, magazine... Ne prepoznaju me na ulici, ali me zbog Mrvice primećuju. Svi se oduševe kad je vide, pa kažu: "Evo je ona što ima Mrvicu" (smeh).

TETOVAŽE  SU MI I DALJE STRAST

Kapiten košarkašica Srbije kaže da će uskoro u rodni Herceg Novi na odmor, gde je već mlađa sestra Ana, takođe reprezentativka. Tamo će iskoristiti priliku za novu, šestu tetovažu na telu.

- Tetvaže su moja ljubav. Teško je objasniti šta će biti sledeća, ali otkriću vam ponešto. Biće nekih reči na francuskom, kao i Mrvicina šapica. Evo vam i jedne ekskluzive: sve moje stare tetovaže sam preradila i sada izgledaju potpuno drugačije. Neke sam skidala, jer sam to tetovirala kada sam imala 17 godina, pa mi je kasnije delovalo glupo - otkriva Milica.

Za kraj pitanje da li će se opet ofarbati u plavo, pošto je šokirala navijače Partizana kada se u pola sezone pojavila kao brineta, pa su joj navijači skandirali: " Vrati plavu kosu, Milice!"

- Možda ću opet za početak sledeće sezone da se ofarbam, ali nisam još prelomila - kaže na kraju Milica Dabović, kraljica na terenu i van njega.

(Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA