DEFINITIVNO: Zvezda smenila Vukoičića, Radonjić preuzima tim!

Zbog loših rezultata na startu Superlige i loše igre tima, trener "crveno-belih" smenjen, a na njegovo mesto stiže doskorašnji strateg Budućnosti, koji će prvi trening voditi već u utorak ujutru u "Pioniru" * Informaciju potvrdio i klub i predsednik Budućnosti Dragan Bokan

  • 15

Poraz od Mega Vizure koštao je trenera Crvene zvezde Vladu Vukoičića otkaza, potvrđena su saznanja Telegrafa.

Klub se oglasio saopštenjem u kom se navodi da je sa Vukoičićem sporazumno raskunuta saradnja i da njegovo mesto dolazi sada već bivši strateg Budućnosti, Dejan Radonjić.

"Posle dva poraza u uvodnih pet kola Agroživ Superlige Srbije rukovodstvo crveno-belih odlučilo je da promeni šefa stručnog štaba. Sa Vukoičićem je sporazumno raskinuta saradnja, a za novog trenera imenovan je Dejan Radonjić, bivši strateg Budućnosti.

KK Crvena zvezda Telekom izražava zahvalnost Vladi Vukoičiću na svemu što je uradio za klub, a pre svega na osvajanju Kupa Radivoja Koraća, velikoj energiji i trudu koji je uložio radeći za crveno-bele i želi mu mnogo sreće u nastavku karijere.

Dejan Radonjić imao je veoma zapaženu igračku karijeru, a od 2006. godine je bio šef stručnog štaba podgoričke Budućnosti, a obavljao je i funkciju selktora reprezentacije Crne Gore. Radonjić će već u utorak odraditi prvi trening sa ekipom, a tim će predvoditi na gostovanju u Valjevu protiv Metalca.

Promocija novog trenera Crvene zvezde Telekom biće održana u utorak na Malom Kalemegdanu u 13 sati i 30 minuta," navodi se u Zvezdinom saopštenju.

Radonjiću je protivkandidat bio Zvezdina legenda Zoran Moka Slavnić, ali se ipak uprava odlučila za Crnogorca.

Informaciju je potvrdio i predsednik Budućnost Dragan Bokan.

- Dejan Radonjić je i definitivno trener Zvezde. Posle osam godina došlo je vreme za odlazak. Kod nas se afirmisao. Zvezda će naredne godine verovatno igrati Evroligu i bila bi šteta da to ne iskoristi. Ponuda Beograđana je bila korektna i mesec i po prije isteka ugovora smo odlučili da pustimo Radonjića  -  rekao je Bokan za podgoričke "Vijesti".

Radonjić bi u ponedeljak uveče trebalo da stigne avionom iz Podgorice, a prvi trening vodiće već u utorak ujutru.

Pad forme i slaba igra uvek koštaju trenera posla, a kao što to uvek biva, lakše je promeniti trenera nego 12 igrača, pa tako Vukoičić napušta klupu Zvezde pre kraja sezone.

KO VODI SPORTSKU POLITIKU U ZVEZDI?

Međutim, da li će ova šok-terapija dati rezultate, videćemo već za dve nedelje, jer nije dobro u sezoni menjati trenera dva puta, a to je Zvezdina praksa već 15 godina. Vukoičić je odlično radio, a tim je igrao dobru košarku, završio na drugom mestu ABA lige i u drugoj fazi Evrokupa.

Sada je ekipa u padu forme, što je i normalno da se dogodi u jednom trenutku,  zato je njegova smena pokazatelj da u Zvezdi nemaju jasnu sliku šta žele i nemaju viziju.  Osim toga, izgleda da  nema pravog čoveka na mestu sportskog direktora, koji zna šta treba da se radi u kojoj situaciji.

Tačnije, "crveno-beli" ni nemaju čoveka koji se bavi strukom. O tome svedoče i promašaji sa dovođenjem Almonda, Samardžijskog, Brauna i drugih.

Doduše, nije ovo ništa novo za Zvezdu, nekad su menjali po četvoricu za sezonu, a neslavan rekord drži Momir Milatović, koji je bio trener svega 28 dana.

S druge strane, Dejan Radonjić je jedan od najboljih trenera mlađe generacija, a vodio je ekipu Budućnosti sa mnogo uspeha prethodnih nekoliko sezona. Posle završetka Jadranske lige, sasvim je izvesno da će "đetići" i bez njega na klupi osvojiti titulu u Crnoj Gori. Zato je i odlučio da prihvati ponudu iz Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звездина хулиганка ♥

    15. april 2013 | 19:23

    '''Sada je ekipa u padu forme što je i normalno da dođe u jednom trenutku, zato je njegova smena pokazatelj da u Zvezdi nemaju jasnu sliku šta žele i nemaju viziju. '' !!!

  • deone

    15. april 2013 | 19:01

    Svaka cast redakciji na brzini!!!Zato vas i citam ,nastavite tako!

  • Урош

    15. april 2013 | 19:07

    Мислим да је непотребно, ал' ајд', време ће рећи своје..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA