Pau Gasol doneo Lejkersima pobedu u Bostonu

Španski reprezentativac blistao u Gardenu - 25 poena i 14 skokova, a blokadom tri desetinke pre kraja sprečio Seltikse da preokrenu rezultat i "ukradu" pobedu

  • 0

LosAnđeles Lejkersi nisu mogli da zamisle bolji prekid serije poraza od trijumfa na gostovanju u Bostonu. Pobedu 88:87 jezerdžijanad Seltiksimaobezbedio je Pau Gasol, blokadom na šut Reja Alena, tri desetinke pre kraja utakmice. Španski reprezentativac je bio nerešivaenigma i za napad i za odbranu Kelta. Postigaoje 25 poena, uhvatio 14 lopti, od čegadeset u odbrani i imao po tri asistencije i blokade.

Najefikasniji u žutom dresu bio je ipak kobi Brajant sa27 poena a istakao se i Endru Bajnam sa14 poena i 17 skokova.

Kod Seltiksanajefikasniji je bio upravo tragičar utakmice Rej Alen sa22 poena dok je Pol Pirs ubacio18 a Kevin Garnet 12, uz isto tolikoskokova.Solidan je bio i Rondo sa14 poena i sedam asistencija.

Saša Pavlović nije igraozbog upale zgloba leve ruke.

Hjuston roketski lagano ulaze u seriju pobeda. Čak sedam igrača teksaške ekipe postigli su dvocifren broj koševa u pobedi nad Finiksom 96:89. Najefikasniji je bio Luis Skolasa16, Kajl Lauri i Pat Paterson ubacili su po 14a Čejs Badinger 12. Slovenac Goran Dragić istakao se protiv svog starog klubaubacivši 11 poena uz isto toliko asistencija, a Kortni Li i Džordan Hil dali su po 10.

U poraženoj ekipi Čening Frajer ubacio je 21 a Poljak Marčin Gortat 16, dok je Stiv Neš postigao 14 čemu je dodao i 13 asistencija.

Kanadski veteran će narednog vikenda postati tek četvrti učesnik Ol star utakmice stariji od 38 godina, izaKarima Abdula Džabara, MajklaDŽordana i KarlaMelouna.

Trener Hjustona Kevin mekhejl bio je oduševljen igrom celog tima.

- Naša klupa je odigrala jednostavno fantastično – rekao je legendarni košarkaš Bostona iz generacije Lerija Berda.

Golden Stejt je slavio nagostovanju u Denveru 109:101.Stiven Kari je ostvario rekord sezone sa36 postignutih poena a ruki Klej Tompson rekord karijere sa19, Dorel Rajt sa 15 i Monta elis sa14 poenadali su takođe svoj doprinos trećoj pobedi ratnika na gostovanjima.

Aron Aflalo bio je najefikasniji kod domaćina s 26 poena dok je PortugalacNene ubacio 15.

Jedinu pobedu na svom parketu noćas su ostvarili košarkaši Sakramenta i to protiv favorizovane Oklahome koja je ovim porazom prepustila Čikagu lidersku poziciju u Ligi. Tajreke Evans bio je najzaslužniji za trijumf Kingsa, sa 22 poena a njemu uz rame bio je DaMarkus Kazins sa19.

Rasel Vestbruk je ubacio 33 poena a Kevin Durant 27 poena.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA