Bolt trči u Londonu na mitingu "Dijamantske lige"

"Jedva čekam da se vratim u London i to godinu dana pošto sam u tom gradu osvojio tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama", rekao je svetski i olimpijski rekorder

  • 0

Olimpijski šampion i svetski rekorder u sprintu Jamajkanac Jusein Bolt potvrdio je učešće na mitingu Dijamantske lige u Londonu u julu.

Bolt je planirao da trči na 100 metara i u štafeti 4x100 na takmičenju koje je najveće uoči prvenstva sveta u avgustu u Moskvi.

- Jedva čekam da se vratim u London i to godinu dana pošto sam u tom gradu osvojio tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama - rekao je Bolt.

On je podsetio da od 2009. nije trčao na mitingu Dijamatske lige u Londonu.

- To je sjajan miting na kojem su me Jamajkanci uvek u velikom broju podržavali. Imam osećaj kao da trčim kod kuće - rekao je Bolt.

Uz Bolta, za trku na 100 metara prijavljen je i svetski prvak iz Sent Kitsa i Nevisa iz 2003. godine, Kim Kolins. Organizatori su saopštili da će na mitingu Dijamatske lige, 26. i 27. jula, učestvovati 12 olimpijskih šampiona.

Ipak, organizatori su odlučili da ne pozovu paraolimpijskog šampiona Oskara Pistorijusa, koji čeka suđenje, pošto je u februaru optužen da je ubio svoju devojku Rivu Stenkemp i uz kauciju pušten da se brani sa slobode.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA