ČOVIĆ: Vlada je otišao zbog srčanih problema!

"Njegovo stanje se pogoršalo nakon nekoliko mečeva u Superligi, a kada mu je timski lekar merio pritisak na jednom treningu bio je 150 sa 100 na jednoj ruci, a 160 sa 120 na drugoj. Nisam se dvoumio ni oko titule, ni rezultata, jer nisu vredni nečijeg zdravlja ili života", rekao je predsednik Zvezde

  • 3

Predsednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović, otkrio je da je trener Vlada Vukoičić smenjen zbog zdravstvenih razloga, a ne zbog slabih rezultata, prenose "Naše novine".

Čović je istakao da mladi stručnjak ima srčanih problema, a da je u poslednje vreme patio od visokog pritiska i ubrzanog rada srca (tahikardija), pa nije želeo da mu ugrožava zdravlje.

VISOK PRITISAK

Kako saznajemo, Vukoičić se još pre nekoliko dana požalio na probleme sa visokim pritiskom, ali se smatralo da je to od tenzije zbog utakmica u Superligi i da nije hroničnog karaktera. Međutim, na kraju se ispostavilo da je bolest ozbiljnije prirode, jer se Vukoičić osećao sve lošije posle utakmica, pa je otišao sa mesta trenera nekoliko dana nakon pregleda.

- Vladino stanje se pogoršalo nakon nekoliko mečeva u Superligi zbog visokog pritiska i kada mu je timski lekar merio pritisak na jednom treningu bio je 15o sa 100 na jednoj ruci, a 160 sa 120 na drugoj. Kada sam to video, nisam se dvoumio ni oko titule, ni rezultata, jer nisu vredni nečijeg zdravlja ili života. Šta je trebalo, da mi umre na terenu? - rekao je Čović za "Naše novine".

On je dodao da problem sa zdravljem Vukoičić vuče još od perioda kada je trenirao Bosnu.

- Ostali su mu dužni sedam plata, a uz sve to je trpeo pritisak zbog dosta igrača srpske nacionalnosti u ekipi. On je trebalo da bude trener na startu sezone kada nismo uspeli da dovedemo Radonjića, ali je tada rekao da nema snage da izgura taj projekat, pa smo uzeli Lazića. Ipak, nakon odlaska prvog trenera uspeo sam da ga ubedim da preuzme tim i radio je odlično - objasnio je predesednik Zvezde.

IZGUBIO AUTORITET

Osim zdravstvenih problema, Čović je naveo da je doskorašnji trener Zvezde imao i problem sa autoritetom u ekipi.

- Rekao sam mu: " Stegni ih jako, jer je to jedini način da ne izgubiš autoritet", ali nije me poslušao. Kada se ekipa isteže, onda to moraju svi da rade, a ne da Rakočević šutira. Jer sutra će da priđe Savović i da kaže "hoću i ja da šutiram" - otkrio je Čović, i na kraju priznao da je tokom meča sa Mega Vizurom imao komunikaciju sa tim menadžerom Nebojšom Ilićem, koji se nalazio na klupi.

- Da li vas zanima o čemu sam pričao telefonom? Zvao sam Nebojšu Ilića da prenese doktoru ekipe da proveri kako je Vlada, jer mi je delovalo da se baš nervira - rekao je Čović.

(Telegraf.rs/Naše Novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • R

    18. april 2013 | 16:45

    Covic opet laze...i sad treba da poverujem u ovo? Ok verujem, kao i sto verujem sta je pricao sa Ilicem...

  • Neca

    19. april 2013 | 09:30

    Lepo reci oterao sam ga,a ne da lažes i izmišljaš,nije njegovo srce krivo sto smo pukli!

  • Navijac

    18. april 2013 | 15:11

    Srcani problemi Vukojcica razlog poraza od Metalca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA