Svonsi proširuje stadion za 12.000 mesta!

Plan uprave ''labudova'' jeste proširenje ''Libertija'' koje bi trebalo da bude ostvareno u narednih tri do pet godina

  • 1

Čelnici Svonsija najavili su proširenje stadiona "Liberti" za još 12.000 mesta, u svetu najnovijih uspeha velškog fudbala. Sadašnji kapacitet stadiona, koji je 2005. godine  zamenio Več Fild, iznosi 20.500 sedišta, a plan je da se proširi do 33.000 mesta.

Svonsiju će se sledeće sezone u Premijer ligi pridružiti njihov večiti rival Kardif, koji je u utorak izborio plasman u elitnu fudbalsku diviziju posle 51-godišnjeg odsustva.

- U narednih tri do pet godina proširiće se tribine na severnoj, južnoj i istočnoj strani stadiona - ističu u saopštenu Svonsija.

Kako se navodi, ova rekonstrukcija stadiona izvodi se s ciljem da se konsoliduje premijerligaški status kluba, koji bi trebalo da ostane u elitnom društvu još mnogo godina. "Liberti" je trenutno drugi najmanji stadion u Premijer ligi, iza Loftus Rouda sa 18.500 mesta, na kojem igraju Kvins Park Rendžersi.

Svonsi je imao uspešne prve dve sezone u Premijer ligi. Prošle sezone je završio na 11. mestu, a ove sezone je trenutno deveti, uz osvojen prvi veliki trofej - Liga kup, kojim su obezbedili mesto u Evropi sledeće sezone.

"Labudovi" su objavili da su ostvarili profit od 24,22 miliona dolara u šestomesečnom periodu zaključno sa novembrom 2012. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA