Veteranu Gigsu ugovor do leta 2013.

Trener Ferguson smatra 38-godišnjeg fudbalera pravim simbolom ekipe, a medijima je rekao i svoje mišljenje o novom treneru Engleske

  • 0

Mančester junajted saopštio je danas da je jedan od najtrofejnijih igrača tog kluba Rajan Gigs produžio ugovor do leta 2013. godine.

- Rajan je fantastičan igrač. On, na mnogo načina, predstavlja pravi simbol ove ekipe, jer je iznova uspevao da se nametne i da se prilagodi svim promenama. Zadržao je glad za trofejima i želju za uspehom - rekao je menadžer Junajteda Aleks Ferguson engleskim medijima.

Gigs ima 38 godina, a sa Junajtedom je osvojio 12 titula prvaka Engleske i dve Lige šampiona. Sledeća sezona biće mu 22. u prvom timu Junajteda.

- Kada sam potpisivao prvi ugovor sa Junajtedom, nisam mogao ni da zamislim da ću ostati ovde 22 godine. Sjajno se osećam i znam da još uvek mogu da pomognem ekipi - istakao je Gigs.

Velšanin je za Junajted do sada odigrao 898 utakmica i postigao 162 gola.

Gigs je sa "đavolima" još osvojio po četiri engleska FA kupa i Liga kupa, titulu svetskog klupskog prvaka, Interkontinentalni kup i evropski Superkup.

Ferguson: Rednap je najbolji čovek za posao selektora!

Sedma sila nije propustila priliku da trenera ekipe sa "Old Traforda" pita i za mišljenje po pitanju novog trenera igrača Gordog Albiona.

- Hari Rednap je, bez ikakve sumnje, najbolji čovek za taj posao. Uostalom, novinari kao da su već odlučili. Hari je iskusan, izuzetan je poznavalac fudbala. Imao je rezultate u svim klubovima u kojima je radio. Selektor mora da bude najkvalitetniji trener. Mislim da neko mlađi ne može da uspe na toj funkciji - rekao je Ferguson.

Ferguson je imao jednu epizodu na mestu selektora, jer je 1986. godine na Svetskom prvenstvu vodio Škotsku. Tada je Škotska takmičenje završila u prvoj fazi.

- Oprobao sam se i u toj ulozi na Mundijalu u Meksiku i mogu samo da kažem da je to veoma težak posao - zaključio je Ferguson.

(Tanjug / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA