A SADA FONJINI: Noletova lagana pobeda u Monte Karlu!

Srpski teniser slavio u četvrtfinalu protiv Finca Jarka Nieminena 6:4, 6:3. U polufinalu protiv Fabija Fonjinija, koji je savladao Rišara Gaskea 7:6, 6:2.

  • 0

Najbolji svetski teniser Novak Đoković odigrao je najlakši meč u dosadašnjem toku turnira u Monte Karlu i plasirao se u polufinale pobedom nad Jarkom Nieminenom 6:4, 6:3.

Iako je trener Marjan Vajda rekao pre meča da se naš teniser žalio na roviti zglob, Đoković je prikazao ohrabrujuću igru pred završnicu turnira.

Novak je proveo mnogo manje vremena na terenu nego na prethodna dva meča na kojima je gubio prvi set, a Finac nije mogao da još jednog iznenađenja posle podviga protiv Miloša Raonića i Huana Martina Del Potra.

Prvi i 49. teniseri sveta do sada su igrali pet puta, a ovo je bila peta Đokovićeva pobeda.

Nole je i četvrtfinalni meč u Monte Karlu počekao kao protiv Južnjeg i Monaka - gubljenjem servisa i zaostatkom 0:2.

U prvom gemu koji je trajao skoro deset minuta bilo je jasno da će biti jak meč. Đoković je imao četiri brejk lopte koje je prokockao, da bi potom sa nulom izgubio servis. Srećom, sa nulom je odmah i uzvratio brejk 30-godišnjem Fincu.

Oba igrača su igrali dinamično, a posebno je bilo primetno da je Đoković opušteniji nego na meču protiv Monaka. U devetom gemu je uspeo da posle odličnog riterna dominira u poenu koji je osvojio za novi brejk i prednost 5:4. Sigurnim servisom Đoković osvaja naredni gem i ipak ne završava prvi set kao prethodna dva meča.

Duplom servis greškom je nervozni Finac poklonio brejk prednosti Đokoviću. Naš teniser je to potom materijalizovao, a Nieminen je greškama ponovo dozvolio sebi da izgubi srevis, zbog čega je Đoković ekspresno poveo 3:0.

Zbog mogućnosti da brzo završi meč, usledio je manjak koncentracije u narednom gemu zbog čega je Nole grešio i izgubio svoj servis. Kriza je ipak bila kratka, pa je Đoković prelepim drop šotom napravio novi brejk za 4:1.

Kada je trebalo da servira za pobedu, Srbin je došao u nezgodnu situaciju da spašava dve brejk lopte, i ponovo je svojom greškom omogućio Nieminenu da napravi brejk, ali kao po pravilu u ovom meču, Đoković je uzvratio ribrejkom i zakazao polufinale sa Italijanom Fonjinijem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA