KO BIRA REDARE NA "MARAKANI": Zvezda prebacuje odgovornost za loš sistem kontrole ulaznica!

Aktuelna uprava kluba tvrdi da je postavljen loš sistem elektronske kontrole ulaska navijača na stadion, iako postoji garancija da sistem ne zavisi od ljudskog faktora. Švedska firma "Itiket" navodi da redarska služba nije u njenoj nadležnosti

  • 2

Uprava Crvene zvezde pokušava da raskine ugovor, koji je za vreme svog mandata sklopio bivši predsednik Vladan Lukić sa švedskom firmom "Itiket", koja se obavezala da postavi sistem za elektronsku kontrolu ulaska navijača na stadion.

Zauzvrat, Crvena zvezda treba da plati evro od svake ulaznice koja košta do 15 evra, a za skuplje karte Zvezda je obavezna da plati deset odsto po karti.

Generalni sekretar Miodrag Zečević rekao je da su Šveđani tvrdili da njihov sistem za elektronsku kontrolu ulaska ne zavisi od ljudskog faktora i da su bilo kakve zloupotrebe nemoguće, što nije u skladu sa skorašnjom informacijom da su redari prethodne godine oštetili klub za oko 200.000 evra jer karte nisu ”čitane” pod izgovorom da čitač nije radio.

- Postavljen je loš sistem za ulazak na stadion. Dogovor je važio za sistem "ključ u ruke", što znači da oni preuzimaju na sebe odgovornost da se potpuno isključi mogućnost ljudskog faktora, a to nije učinjeno. Tražićemo da ispune dogovor. Daćemo im rok da dovedu sistem u red kako ne bi zavisio od redara. Možemo da nađemo i drugu firmu koja bi nam bila i sponzor. Uzmite u obzir da imamo ugovor na deset godina i da oni od svake karte uzimaju evro, a na nekim mečevima karte koštaju 100 dinara - rekao je Zečević "Informeru".

S druge strane, direktor "Itiketa" Milan Begić izdao je saopštenje u kom je rekao da njegova firma nema veze sa redarima.

"U opisu ovlašćenja i obaveza kompanije Itiket nisu organizacija i izbor redara, niti odabir kompanije koja obavlja redarsku službu na stadionu FK Crvena zvezda. Ove nadležnosti su u potpunoj nadležnosti i obavezi FK Crvena zvezda, odnosno generalnog sekretara i komesara za bezbednost kluba", navodi se u saopštenjju.

Kako navodi "Informer", ugovor koji je potpisao u Lukićevo ime bivši gensek kluba Andrija Kleut stupio je na snagu u martu 2010. godine, a prema finansijskom izveštaju nove uprave, Zvezda je "Itiketu" zaključno do 31. oktobra 2012. dugovala 31.499.406 dinara. U navedenom periodu, klub je platio 14.802.886 dinara. Kako bi izbegla plaćanje postojećeg duga i dalje uvećavanje, Zvezda je optužila firmu da nije poštovala svoj deo ugovora.

(Telegraf.rs / Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oto Fon Schtuka

    20. april 2013 | 09:39

    Kao jedan od redara mogu da kazem da mi Zvezda duguje 1000 dinara vec tri godine. Sto ne pisete malo o tome koliko je ljudi, uglavnom studenata i nezaposlenih, Zvezda pokrala neisplacivanjem zaradjene "sice". Ili mozda i oni treba da se odreknu svojih para za cast i slavu gazda Cokijevu?

  • krole

    20. april 2013 | 11:57

    Ej oni njima dali ugovor na 10 godina da izvlace pare od karti! Od vsake karte evro,a od skupljih od 300din cak 10%. Oni na svakoj utakmici zarade 10000-15000 e. A na evropskim ce da zaradjuju duplo vise! kakva kradjA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA