POČINJE NBA PLEJ-OF: Majami prvi favorit!

Dueli Njujork Niks - Boston Seltiks i Denver Nagets - Golden Stejt Voriors otvaraju doigravanje u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Majami Hit definitvno favorit za odbranu titule, ali može li neko da iznenadi "vrelinu"?

  • 0

Počinje juriš na prsten!

U subotu počinje NBA plej-of, a posle svega nekoliko dana odmora od kraja regularnog dela sezone prvi na teren u subotu izlaze Njujork Niksi i Boston Seltiksi (21.00 po našem vremenu) i Denver Nagets i Golden Stejt Voriors (23.00).

Sa najubedljivijim skorom 66-16 i dominacijom tokom cele sezone, nesumnjivo je najveći favorit Majami Hit, koji je i branilac titule, tako da je jedno pitanje u vazduhu: koja ekipa ima snage i umeća da iznenadi "vrelinu"?

Ko ostvari četiri pobede, plasiraće se u narednu rundu.

ISTOK

Majami Hit - Milvoki Baks

Milvoki, kao osma ekipa konferencije sa skorom 38-44, raspolaže dobrim šuterima, predvođeni Brendonom Dženingsom, i uspela je jednom da porazi aktuelnog šampiona. Ali imena poput Lebrona Džejmsa, Dvejna Vejda, Reja Alena, Krisa Boša i ostalih članova kompaktne ekipe ne bi trebalo da dozvole da prokockaju ulogu favorita nad Baksima.

Njujork Niks - Boston Seltiks

Njujork je predvođen Karmelom Entonijem definitivno ekipa koja je odmah do Majamija po ulozi favorita na Istoku, što i pokazuje drugi najbolji skor 54-28. Iako nepredvidivi Boston nije bez šanse, pitanje je koliko će moći da ugrozi plasman Niksa u narednu rundu, pogotvo bez Ražona Ronda na terenu. Ne treba zaboraviti i veterane Kevina Garneta i Pola Pirsa, ali "Melo", Džej Ar Smit i Džejson Kid mogu da se nadaju prolasku u zanimljivom duelu protiv najtrofejnijeg kluba.

Indijana Pejsers - Atlanta Hoks

Ovde bi trebalo da bude interesantno. Pejsersi su se odlično snašli bez duže odsutnog, povređenog Denija Grejndžera, a zbog dobre odbrane su dobro čuvali svoj teren uz samo 11 poraza. Mesto u plej-ofu zaslužili su prvenstveno dobrim partijama Pola Džordža, Dejvida Vesta i Roja Hiberta. S druge strane, imaće šta da pokažu i iskusni Džoš Smit i Al Horford, tako da u ovom duelu ne bi trebalo da se očekuje neki lagani rezultat od 4:0.

Bruklin Nets - Čikago Buls

Bulsi su umeli ove sezone da izađu na kraj sa Netsima, koji su posle šest godina ponovo u plej-ofu. Da ne zaboravimo da su "bikovi" zaustavili seriju Majamija na 27 pobeda, a u ekipi nije bilo povređenog Dereka Rouza, za kog se ne zna da li će moći da pomogne ekipi u doigravanju. Bruklin doduše ima sjajan napadački tandem Bruk Lopez i Deron Vilijams, ali za ovaj duel Istoka mogu da se stave pare na to da će se sa najvećom verovatnoćom igrati šest mečeva.

ZAPAD

Oklahoma Siti Tander - Hjuston Rokets

Da ne bi bilo previše okolišanja: Oklahoma, najbolja ekipa Zapada u regularnom delu, viđena je u narednoj rundi. Bilo bi preveliko iznenađenje da šuterski nastrojeni Rokitsi, predvođeni bivšim igračem Tandera Džejmsom Hardenom, preskoče ovako veliku prepreku. Kevin Durent i društvo trebalo bi da završe posao u četiri susreta.

San Antonio Spars - Los Anđeles Lejkers

Iskusnim Sparsima Timu Dankanu, Manu Đinobiliju i Toniju Parkeru zadatak će biti donekle olakšan neigranjem Kobija Brajanta, koji je zbog teške povrede Ahilove tetive van terena, pa njegov teret pada na Dvajta Hauarda. Lejkersi su bili neprepoznatljivi, pogotovo na početku sezone, i ulogu "glavne face u gradu" prepuštali su Klipersima, ipak mogli bi da ugroze stabilne Sparse. Ova serija mogla bi da ode u sedam mečeva.

Denver Nagets - Golden Stejt Voriors

Posebna pažnja usmeriće se na raspucane ekipe Denvera i Golden Stejta. Nagetsi su blagi favoriti, na svom terenu su ubedljivi i efikasni, sa najviše postugnutih poena u proseku. Taj Louson i Kenet Farid pokušaće da zaustave sjajnog šutera Voriorsa Stefona Karija, koji je postavio rekord lige sa 272 postignute trojke.

Los Anđeles Klipers - Memfis Grizlis

Repriza prve runde od prošle sezone. Tada se igralo sedam mečeva, i ponovo će biti okršaj napadačke i odbrambene ekipe. Defanzivni Grizlisi ostali su bez Rudija Geja, ali su odgovnornost preuzeli Mark Gasol, Zek Rendolf i Majk Konli. Druga ekipa iz Los Anđelesa u svojim redovima ima Krisa Pola i Blejka Grifina, i ako i jedna i druga ekipa opravdaju svoje potencijale, za nekoga će biti 4:3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA