DŽAJIĆ: Ne dugujem pola miliona evra!

Predsednik Crvene zvezde dematovao da je zbog loše finansijske situacije u klubu u više navrata pozajmio ukupno 510.000 evra od vlasnika firme "Tehnograf". Navodno je od tih para 60.000 evra dato navijaču J. S, 220.000 evra plaćeno je vlasnicima hotela u centru Beograda, dok je 230.000 evra dato još nekim osobama, među kojima ima i bivših fudbalera

  • 1

Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić demantovao je u svom saopštenju na zvaničnom sajtu kluba navode da je dužan oko pola miliona evra Milanu Đuričiću, suvlasniku građevinske firme "Tehnograf".

"Povodom natpisa u dnevnom listu 'Kurir' od dana 20.04.2013. godine, a u svojstvu predsednika kluba i svoje lično ime izjavljujem da nikada nikakve naloge za pozajmice nisam davao i smatram da se ponovo radi o orkestriranoj hajci blaćenja mog imena i pokušaja iznude novca, moguće od strane istih struktura. Razmisliću koje ću mere preduzeti, ali neke sigurno hoću.

Ovakve i slične laži neće me sprečiti da funkciju predsednika kluba obavljam časno i savesno, kao i do sada. Ovakve neistine me neće naterati da ispunjavam nečije ambicije i zadovoljavam finansijske interese. Neće me naterati ni da napustim mesto predsednika Fudbalskog kluba Crvena zvezda i odem iz srpskog fudbala. Već sam doživeo da svaki napredak Crvene zvezde i moj doprinos srpskom fudbalu izazivaju napade zasnovane na lažima od onih koji su odlivanjem novca iz Crvene zvezde doveli i srpski fudbal u ovakvo, loše, stanje," stoji u Džajićevom saopštenju.

Kako je preneo "Kurir", tužilac Prvog osnovnog tužilaštva Ivana Rakočević primila je službenu belešku, u kojoj se navodi da su Džajić i bivši generalni sekretar Miloš Marinković zbog loše finansijske situacije u klubu od Đuričića u više navrata pozajmili ukupno 510.000 evra. Od tih para 60.000 evra je dato navijaču J. S., 220.000 evra je plaćeno vlasnicima hotela u centru Beograda, dok je 230.000 evra dato još nekim osobama, među kojima ima i bivših fudbalera Crvene zvezde.

- Tokom 2004. godine izveo sam više građevinskih radova za Zvezdu, a u maju te godine mi je Miša Marinković rekao da me traži Džaja. Otišao sam kod njega i on mi je gotovo plačnim glasom rekao da mu na vrata kuće stalno dolazi navijač J. S. i da mu traži 60.000 evra. Rekao mi je: "Daj mu ti pare, a Zvezda ili ja ćemo ti vratiti novac" - ispričao je Đuričić u tužilaštvu.

On navodi da je napravljena potvrda, koja je overena i potpisana, a jedan od potpisnika je i Miloš Marinković.

- Sličan scenario dogodio se i s Ljubišom S. i Blažom Č., vlasnicima jednog beogradskog hotela. Njima sam dao ukupno 220.000 evra jer im je trebalo da kupe hotel u centru Beograda. Oni su već ranije pozajmljivali novac Crvenoj zvezdi, pa kad su tražili da im Zvezda vrati pare kako bi kupili hotel, Džajić i ekipa nisu imali da im isplate dug. Zato su me Džajić i Marinković zamolili da ja izmirim te dugove, a Zvezda bi meni dala novac od nekog transfera igrača - ispričao je Đuričić u tužilaštvu, i dodao:

- Sačinjena je priznanica koju je potpisao Ljubiša S., a u kojoj se navodi da će mi Dragan Džajić i Miloš Marinković vratiti 220.000 evra najkasnije do kraja 2006. godine. Danas je 2013. i novac još nisam dobio!

- Imao sam dva infarkta i moždani udar. Zdravlje mi je nepovratno narušeno - rekao je on u tužilaštvu.

"Kurir" podseća da je ime Dragana Džajića dovođeno u vezu s dugovanjem prema Stevanu Stevanoviću, vlasniku firme "Grading SS". Stevanović je, prema pisanju medija, pozajmio oko 600.000 evra Draganu Džajiću i Draganu Stojkoviću Piksiju, kako bi oni pokrili troškove kluba.

(Telegraf.rs / Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lav

    20. april 2013 | 13:48

    I sad se setili nakon toliko vremena da traze pare. Ne verujem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA