BUNDES: Kanonada šampiona u Hanoveru, Leverkuzen ''zgazio'' Hofenhajm (VIDEO)

Bavarska mašinerija sa kombinovanim timom deklasirala Hanover u gostima sa 6:1. ''Aspirindžije'' pobedom od 5:0 na pravi način iskoristile kiks Šalkea u borbi za direktan plasman u Ligu šampiona

  • 0

Bajern je nastavio da teroriše protivnike u Bundesligi! Ubedljivom pobedom protiv Hanovera rezultatom 5:0 ''bavarci'' su ostvarili 12. uzastopni trijumf u prvenstvu, odnosno dobili su sve utakmice u drugom delu sezone.

Sve je već bilo rešeno posle prvih 45 minuta. Bajern, koji je i ovoga puta na teren izašao sa ''šarenim'' sastavom, poveo je već u 16. minutu. Akciju Alabe sa leve strane pokušao je da prekine defanzivac Hanovera Štindl, koji je nespretno reagovao i zatresao sopstvenu mrežu.

Riberi se, samo sedam minuta kasnije, potrudio da bodovi praktično već tada budu rezervisani za Mihen. Odlično je iskoristio asistenciju Pizara i matirao nemoćnog Cilera. Pred sam kraj prvog poluvremena viđen je još jedan pogodak. Očigledno željan igre i golova Gomez, koji je nedavno izrazio nezadovoljstvo statusom u timu, matirao je ''nesrećnog'' Cilera za ubedljivih 3:0 na poluvremenu.

Gde su stali posle prvog poluvremena fudbaleri Bajerna nastavili su i u drugom. Hajkens je odlučio da odmori Milera i Riberija te su u igru ušli Šaćiri i Roben, koji je odlično izveo korner u 62. minutu, a Gomez svojim drugim golom povisio na 4:0. Dobru igru u ovom meču golom je krunisao i Klaudio Pizaro. Peruanac je najpre asistirao kod drugog i trećeg pogotka da bi u 71. minutu i sam bio strelac. 

Počasni pogodak za domaći tim, koji je postigao Andre Hofman u 85. minutu, očigledno je razljutio Pizara, koji je već u narednom napadu ponovo matirao Cilera za konačnih 6:1.

Leverkuzen je deklasirao Hofenhajm kod kuće takođe sa 5:0 i na najbolji način iskoristio kiks Šalkea u Frankfurtu, u borbi za mesto koje direkno vodi u Ligu šampiona.

Junaci pobede bili su Štefan Kisling, koji je nastavio poteru za najboljeg strelca lige, i verovatno budući igrač Čelsija Andre Šurle. Najpre je Kisling pogodio mrežu gostiju u 16. minutu, na asistenciju Šurlea, da bi talentovani vezista i sam postigao fenomenalan pogodak u 32. minutu. Imale su ''aspirindžije'' šansu i ubedljivije da trijumfuju, ali je Rolfs u 24. minutu promašio jedanaesterac koji je skrivio Polanski i zasluženo dobio crveni karton.

Leverkuzen je krenuo oprezno u nastavku, pokušali su da spuste tempo igre s obzirom na to da su imali prednost i bili brojčano nadmoćniji. Prvu pravu priliku domaći tim iskoristio je u 65. minutu, kada je Kisling ponovo zatresao mrežu. Bio je ovo 20. pogodak Nemca, koji je prišao na samo tri gola zaostatka u odnosu na Levandovskog. Pogotkom u 69. minutu Šurle je nastavio da prati Kislinga što se tiče golova u ovom meču. Da ovo ne bude kompletan dan njih dvojice pobrinuo se Stefan Rajnhart, koji je u 79. minutu stavio tačku na ubedljivu pobedu ''aspirindžija'' kojom su prišli korak bliže direktnom plasmanu u Ligu šampiona.

BUNDESLIGA – 30. KOLO

Menhengladbah – Augsburg 1:0

(Dims 27 pen)

Subota:

Dortmund – Majnc 2:0

(Rojs 1, Levandovski 87)

Leverkuzen – Hofenhajm 5:0

(Kisling 16, 65, Šurle 32, 69, Rajnhart 79)

Hanover – Bajern 1:6

(Hofman 85 - Štindl 16 ag, Riberi 23, Gomez 40, 63, Pizaro 71, 87)

Hamburger – Fortuna 2:1

(Van der Vart 14, 20 - Šahin 34)

Ajntraht – Šalke 1:0

(Rus 41)

Verder – Volfsburg 0:3

(Arnold 13, Olić 27, Dijego 66 p)

Nedelja:

Štutgart – Frajburg 15.30

Nirnberg – Grojter Firt 17.30

Tabela: Bajern 81, Dortmund 61, Leverkuzen 53, Šalke 46, Frajburg 45, Frankfurt 45, Menhengladbah 44, Hamburg 44 ...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA