KRALJEVSKI U KNEŽEVINI: Nole pobedio Nadala i osvojio Monte Karlo!

Đoković potpuno nadvisio Španca, savladavši ga 6:2, 7:6 (7:1). On je prvi put trijumfovao u Monaku, pa mu u karijeri preostaju samo još Rolan Garos i Sinsinati da osvoji sve što se osvojiti može

  • 11

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je u finalu Mastersa u Monte Karlu Rafaela Nadala 6:2, 7:6 (7:1) posle sat i 53 minuta igre, trijumfovavši prvi put na turniru u gradu u kojem živi.

Novak je istovremeno sprečio Nadala da postane prvi teniser koji je neki turnir osvajao devet puta, i to zaredom. Đokoviću posle ovog trijumfa od velikih turnira nedostaju samo Rolan Garos i Sinsinati, sve ostale osvajao je bar jednom.

Takođe, naš superstar postao je prvi igrač sa osam različitih turnira Masters serije koje je osvojio, kao i četvrti koji je osvojio sva tri Mastersa na šljaci (posle Marsela Riosa, Gustava Kuertena i Rafaela Nadala).

Meč je malo kasnio zbog kiše, ali to nije poremetilo Srbina, koji je odigrao protiv Nadala možda svoj najkompletniji meč na šljaci i zabeležio tek treću pobedu uz 12 poraza. Ukupan bilans trenutno je 19:15 za Španca.

Đoković se ovom pobedom učvrstio na čelu ATP liste, a njegova vladavina će, po svoj prilici, potrajati.

TOK MEČA

Đoković je odlično počeo meč, odmah je osvojio svoj servis, a zatim mučio Nadala i na kraju ga slomio za prvi brejk i vođstvo 2:0. Odmah je najbolji teniser sveta iskoristio i svoj servis, doduše posle prednosti i poveo sa velikih 3:0...

Nastavilo se gaženje Španca u Monte Karlu, a posle odlične igre, Novak novim brejkom stiže do 4:0. Zatim lako osvaja svoj servis superiornim asom za 5:0.

Imao je Đoković priliku da sa nulom osvoji set, ali nije iskoristio brejk-lopte u šestom gemu, pa je Nadal osvojio gem. Mali pad u igri našeg asa iskoristio je Španac i brejkom smanjio na 5:2.

Međutim, koliko je jak pokazao je najbolji svetski igrač jer je odmah uzvratio brejkom i uzeo prvi set 6:2

Odmah na startu drugog seta oba igrača su uzela poene na svoj servis, a onda je Nadal došao do dve brejk-lopte u trećem gemu, ali se Nole vratio i uzeo gem za 2:1.

Novu priliku za brejk imao je Španac već u petog gemu i iskoristio je, čime je poveo 3:2, a zatim uzeo svoj servis za 4:2.

Videvši da polako gubi kontrolu nad mečom, Đoković je krenuo na sve ili ništa i počeo da rizikuje, i to mu se isplatilo jer je došao do dve brejk-lopte, od kojih je iskoristio prvu i izjednačio na 4:4.

Odmah je zatim srpski teniser iskoristio svoj servis i poveo 5:4 zahvaljujući greški Španca, koji je zakucao loptu u mrežu posle idealnog voleja. Rafa uzima svoj servis za 5:5 i tek tada počinje drama... Španac pravi brejk uz samo jedan izgubljen poen i dolazi u priliku da izjednači u meču.

Đoković je međutim sjajno uzvratio kontrabrejkom bez izgubljenog poena i ušlo se u taj-brejk. Tu je Srbin potpuno dominirao i sa frapantnih 7:1 okončao meč i osvojio turnir.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Анастасије Вукобрадовић Долц

    21. april 2013 | 18:01

    Данас је било лепо слушати Боже правде и гледати српски барјак у Монте Карлу. Новак је певао химну. Данас је, барем на кратко, било лепо бити Србин.

  • gedzovan

    21. april 2013 | 17:19

    Ajmo hejteri,mozete da mu pljunete pod prozor!Hahaha!Vamos!

  • ДАШОНИ

    21. april 2013 | 17:34

    НОЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕ СРБИЈААААААААА

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA