DOZET: Nema šanse da pustimo Partizan u polufinalu Aba!

- Nije tajna da neki igrači i trener Bajić simpatišu Partizan, ali neće biti milosti na terenu i daćemo sve od sebe da ih pobedimo - kaže krilo Igokee

  • 0

Iskusni košarkaš Igokee Milan Dozet rekao je danas da su svi iz njegove ekipe želeli Partizan za protivnika u polufinala završnog turnira Jadranske lige, iz prostog razloga što su "crno-beli" najkvalitetniji i najteži rival.

On se osvrnuo na spekulacije da će Igosi zbog bratskih odnosa sa "crno-belima" odigrati malo rezervisanije u finalu.

NEĆE BITI MILOSTI ZA "CRNO- BELE"

- To su pričali i uoči naše utamice u ligi, pa smo pobedili. Bratski timovi sigurno jesmo, nije tajna da neki igrači i trener Bajić simpatišu Partizan, ali kad sudija baci loptu, uveren sam u to da neće biti milosti i daćemo sve od sebe da pobedimo, uostalom kao i oni - rekao je Dozet.

Ipak, krilo Igokee voli što za rivala imaju višestrukog šampiona Jadranske lige.

- Znali smo da će Partizan biti na vrhuncu forme kad je najpotrebnije, dakle sad u finišu sezone. Međutim, iskreno, mi smo ih želeli, iako su najkvalitetnija ekipa od svih, jer mi najbolje partije pružamo protiv velikih, imamo nekako veći motiv da bolje odigramo.

ATRAKTIVNIJI RIVAL

- Daleko od toga da smatramo da Radnički nije velika ekipa, ali po imenima, tradiciji, Partizan je atraktivniji - rekao je Dozet Tanjugu u Banjaluci.

Nekadašnji prvotimac "crno-belih", ali i Crvene zvezde, smatra da će, osim motiva, veliki adut ekipe iz Laktaša predstavljati iskustvo.

- Naša prednost je što smo iskusni, svesni svojih kvaliteta i ambicija. Nismo impresionirani rivalima, ne jurimo ugovor u Barseloni ili slično i nemamo pritisak da moramo da opravdamo potencijal. Ja sam igrao i za Partizan i za Zvezdu, Jorović za reprezentaciju Srbije, mi imamo svoj cilj i daćemo sve od sebe da uspemo.

LAKTAŠI NA MAPI EVROPE

- Mislim da smo i do sada napravili veliku stvar za Banjaluku, Republiku Srpsku, ceo region. Stavili smo Laktaše na košarkašku mapu Evrope - konstatovao je Dozet, i dodao.

- Nije nam lako, jer smo cele sezone mislili da prvo mesto donosi Evroligu, sigurno je to ostavilo traga. Međutim, uveren sam da imamo iskustva, kvaliteta i znanja da dobijemo još tu jednu utakmicu koja nas deli od sna - zaključio je Dozet.

Igokea i Partizan sastaće se u polufinalu Jadranske lige u četvrtak 25. aprila od 21 sat. Prethodno, u prvom polufinalu, od 17 sati, igraju Crvena zvezda i Radnički Kragujevac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA