SVETSKI MEDIJI: Vreme je da Đoković uzme titulu Nadalu i na Rolan Garosu!

Impresivan nastup najboljeg svetskog tenisera u finalu Monte Karla navodi na zaključak da je Novak spreman za sledeći korak

  • 0

Najbolji svetski teniser Novak Đoković spreman je za sledeći korak, osvajanje Rolan Garosa, jedinog grend slema koji mu nedostaje, ocenjuju svetski mediji posle Đokovićeve sjajne partije u finalu Monte Karla, kada je okončao osmogodišnju vladavinu Španca i pobedio sa 6:2, 7:6 (7:1).

- Briljantni Đoković svrgnuo je Nadala i postao kralj Monte Karla - piše "Dejli mejl", dok je "Indipendent" dao naslov "Novak okončao Nadalov epski niz i raspalio ambiciju da osvoji Francusku".

Posebno se ističe da je Srbin zbog povrede zadobijene u Dejvis kupu protiv selekcije SAD bio jedva u stanju da započne turnir u kneževini i da se svakodnevno konsultovao sa doktorima da li uopšte da nastupi.

"Ako dođe sasvim spreman u Pariz, Đoković deluje da je spreman da savlada i poslednju prepreku i prvi put pobedi Nadala na šljaci na tri dobijena seta".

Španski "As", koji na sajtu ima posebnu temu posvećenu Nadalu, konstatovao je da je "Đoković uništio Nadalovu magiju u Monte Karlu" dok "Marka" priznaje da je Novak "svrgnuo sa trona Rafu", verovatno svesna da se i dominacija španskog tenisera na šljaci posle ovoga dovodi u pitranje.

Novak u 34 meča protiv Španca ima 15 pobeda, bilans na šljaci je 12:3 za Nadala, a u finalnim mečevima je 8:8.

Analitičar "Gardijana" konstatovao je da Novak igra na šljaci agresivnije od bilo kog Nadalovog rivala, da napada loptu dok se još uzdiže i da su njegovi prosečni udarci bili sa visine od 106 santimetara, dok su prethodni protivnici španskog tenisera udarali lopticu na 125 santimetara iznad šljake.

Ako Đoković u dobroj formi dočeka Otvoreno prvenstvo Francuske i osvoji prestižni turnir, postaće tek peti teniser profesionalne ere koji je osvojio sva četiri grend slema, posle Roda Lejvera, Andre Agasija, Rodžera Federera i Nadala, s tim što u vreme Australijanca Lejvera uglavnom se igralo na dve podloge, travi i šljaci, dok danas imamo i beton i to u nekoliko varijanti (brži, sporiji...).

Upravo je Rolan Garos turnir koji nedostaje velikom broju teniskih asova (Sampras, Konors, Mekinro, Beker, Edberg), pa su često trofeje u Parizu osvajali specijalisti za šljaku koji nisu blistali na drugim podlogama (Brugera, Muster, Gomez, Kerten...), pre nego što je zavladao skoro neprikosnoveno Nadal.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA