NHL: Srbin ponovo u finalu Stenli Kupa!

Hokejaši Boston Bruinsa pobedom 1:0 savladali Pitsburg i sa 4:0 u seriji plasirali se u finale plej-ofa gde čekaju boljeg iz dvoboja Čikaga i Los Anđelesa * Jedan od važnih igrača Bostona je Milan Lučić, poreklom sa ovih prostora, a o njemu je Telegraf već pisao

  • 1

Hokejaši Boston Bruinsa pobedili su  na svom ledu Pingvine iz Pitsburga 1:0 i sa ubedljivih 4:0 u seriji finala Istočne konferencije NHL plasirali su se u finale Stenli kupa.  Strelac pobedonosnog gola bio je Adam Mekvejd, početkom šestog minuta u poslednjoj trećini.

Bruinsi, koji su osvojili titulu 2011, posle 39 godina, u finalu će odmeriti snage sa boljim iz serije između Čikaga i Los Anđelesa. Čikago trenutno vodi sa 3:1 u pobedama.

- Bili smo malo spori tokom prve dve trećine. Onda smo sebi rekli da moramo da pobedimo u završnom periodu da bismo okončali seriju - izjavio je posle meča Milan Lučić, kanadski hokejaš srpskog porekla, važan član ekipe koji je u plej-ofu doprineo sa tri gola i 10 asistencija.

Momak rođen u Vankuveru, koji, kako sam priznaje, voli srpsku hranu i dobru tuču, učestvovao je u osvajanju Stenli kupa pre dve godine i imaće priliku da to ponovi. Specifičnost osvajanja pehara lorda Stenlija je da ga svaki igrač pobedničke ekipe dobija na par dana, pa neretko putuje u inostranstvo, a hokejaši su ga nosili i na planinske vrhove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA