OBRADOVIĆ: Otišao bih u NBA kada bi me pozvali

"Govorio sam stalno da volim Evropu i da se najbolje osećam tu, ali sam počeo da sumnjam u to mišljenje i kada bi me neki NBA tim pozvao, razmislio bih i vreovatno otišao da radim", kaže najtrofejniji trener Evrope

  • 0

Najtrofejniji evropski trener Željko Obradović rekao je da razmišlja o mogućnosti da ode u NBA i preuzme neki tim! Obradović, koji je osvojio 8 titula prvaka Evrope, uzeo je godinu dana pauze od košarke, a boravio je u Detroitu nekoliko nedelja tokom predsezone, gde se upoznao sa radom u NBA ligi i shvatio da bi mogao da radi u najjačem takmičenju na svetu.

- Kada sam video kako izgleda predsezona u NBA ligi, shvatio sam da većina evropskih trenera može da radi i tamo. Ne znam da li će me neki NBA tim zvati, ali u prošlosti me nisu zvali jer sam ja imao čvrsta ubeđenja da želim da radim i živim u Evropi.

- Međutim, sad sam počeo da sumnjam u to. Kada bi me neki ozbiljan tim pozvao, razmislio bih i verovatno otišao u NBA. Ne želim da odem u tim koji nema šanse za plej-of, ali za sada nisam imao kontakt ni sa jednim timom - otkrio je Obradović

Kako prenosi košarkaški sajt Sportnado, upravo bi Detroit Pistons mogao da bude novi klub Željka Obradovića jer je otpustio trenera Lorensa Frenka i u potrazi je za novim strategom. Obradović je letos boravio u njihovom kampu.

Obradović je, takođe, objasnio zašto je odlučio da uzme pauzu posle 13 godina provedenih u Grčkoj.

- Kada sam doneo odluku, doneo sam je zbog toga što posle 13 godina rada u Panatinikosu teško je odmah preći na nešto novo. I pomislio sam da je ovo idealno vreme da uradim tako nešto. Rekao sam svima da neću raditi do juna. Ako dobijem ponudu, razmisliću i razgovarati sa porodicom, jer pre svega želim projekat u kome ću se ja osećati srećan - poručio je trofejni trener.

Međutim, agent našeg stručnjaka Aleksandar Rašković napisao je na svom Twiter profilu da neće pregovarati ni sa jednim timom pre kraja sezone. Verovatno je mislio na evropske timove.

 

(Telegraf.rs/Sportando)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA