Filmska priča o Žućku

Igrano-dokumentarni film o legendarnom košarkašu Radivoju Koraću doživeo premijeru pred novinarima

  • 0

„Žućko – priča o Radivoju Koraću” , igrano-dokumentarni film o neponovljivoj košarkaškoj legendi, imaće premijeru u Centru „Sava” 16. februara, a danas je prikazan novinarima. Fimska biografija proslavljenog sportiste, koji je tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći nadomak Sarajeva 1969, prikazana je prošle godine na Evropskom prvenstvu za košarkaše u Litvaniji i na Festivalu sportskog filma u Palermu, gde je osvojila dve nagrade.

Režiser je Gordan Matić, a naratori su Aleksandar Đorđević i Milenko Tepić. U filmu govore Bora Stanković, Vladimir Cvetković, Ranko Žeravica, Josip Đerđa, Ivo Daneu i mnoge druge istaknute ličnosti iz srpske, jugoslovenske, ali i svetske košarke.

– Pripremajući film uradio sam 123 intervjua da bih došao do podataka koji nisu puke informacije o broju koševa i medalja. To je bilo najteže da se selektuje – izjavio je Matić, koji je zahvalio Jugoslovenskoj kinoteci za arhivske materijale, dodajući da se oko polovine snimaka prvi put pojavljuje pred širom publikom.

Koraća igra glumac Vladimir Aleksić, epizodne uloge su poverene Tihomiru Staniću (Ivo Andrić) i Tamari Krcunović (belgijska novinarka), Katarina Radivojević igra Koraćevu majku, a Voja Brajović Tita.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA