RADOST FUDBALSKE IGRE: Top 5 voleja koji su nas ostavili bez daha (VIDEO)

Spektakularni pogodak Van Persija u meču protiv Aston Vile inspirisao nas je da malo ''pročešljamo'' istoriju i prisetimo se sjajnih golova koji su iza nas

  • 1

Drugi pogodak Robina van Persija protiv Aston Vile, u meču koji je Mančester junajtedu doneo jubilarnu 20. titulu, skoro sve je ostavio bez daha. Holanđanin je jednu Runijevu dugu loptu zahvatio volejom iz prve i savladao nemoćnog golmana Vile Guzana za erupciju na ''Old trafordu''.

Iako je taj gol verovatno krunisao Junajted, ne treba zaboraviti ni njegovu lepotu koja nas je podsetila na čari fudbalske igre. Čast Barseloninoj ''tika-taka'' igri ili lepršavosti koju pružaju Bajern i Borusija, kao i ''modernom'' engleskom fudbalu koji pokazuje zašto je verovatno i najbolji, ali nema sumnje da skoro svi ljubitelji fudbala jedva čekaju i potajno se nadaju da vide neki spektakularni volej koji će završiti iza leđa golmana. Pogotovo, ako je u pitanju gol koji donosi trofej ili nastavak borbe za isti.

Tom prilikom predstavljamo vam pet, po nama, najznačajnijih voleja koji su promenili, ili su pak mogli promeniti fudbalsku istoriju.

Robin van Persi (Junajted - Aston Vila)

Radio je to i pre u dresu Arsenala i nema sumnje da će ponovo raditi. Gol koji je postigao Aston Vili spada u jedan od najlepših ove sezone u Premijer ligi.

Marko van Basten (Holandija-SSSR, 1988. godine)

Verovatno i najpoznatiji volej današnjice. Holandski napadač je postigao neverovatan gol protiv Rusije u finalu Evropskog prvenstva 1988. godine kada je skoro iz nemogućeg ugla zatresao mrežu za konačni rezultat 2:0.

Zinedin Zidan (Real Madrid - Bajer Leverkuzen)

Gol koji je Zizu postigao u finalu Lige šampiona 2002. godine ne može i ne sme biti zaboravljen jer spada u najbolje golove LŠ koji su ikada postignuti. Pogotovo što je doneo titulu.

Majkl Esjen (Čelsi-Barselona, 2009. godine)

Mogao je da bude junak Londona, ali pogodak Inijeste u nadoknadi vremena svrstao je Esjena i njegov gol samo u kategoriju ''lepote fudbala''. Razlog više da se nađe na našoj listi.

Maksi Rodrigez (Argentina-Meksiko, 2006.godine)

Osim što je ''strašan'', ovaj pogodak je bio i te kako važan za ''gazučose'' jer je postignut u produžecima koji su posle odveli Argentinu u narednu rundu. Šta reći, osim bravo, Maksi majstore.

Ko su po vama najveći favoriti? Ostavite komentar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1970

    23. april 2013 | 19:11

    E moj urednice i pisce ovog teksta...kad ti nisi stavio gol dekija stankovica u interu kad je volejcinom sa pola terena zatresao mrezu....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA