NIKOLIĆ: Jedna lopta može da odluči ko ide u Evroligu!

Iskusni trener Radničkog iz Kragujevca istakao je da je svestan prednosti košarkaša Zvezde pred polufinalni meč završnog turnira ABA lige, ali ima ideju kako da ih zaustavi

  • 0

Dve uzdrmane ekipe koje su pretrpele nepredviđene poraze u domaćoj ligi, Crvena zvezda i Radnički Kragujevac, igraju za dva dana utakmicu posle koje mogu da se nađu u Evroligi.

Trener Kragujevčana Miroslav Nikolić rekao je da će i ovaj duel u fajnalforu ABA lige biti neizvestan i da bi "jedna lopta" mogla da odluči ko će u finale.

- Utakmica u Laktašima biće jedna od onih 50-50. Motiv je podjednak, moguće je da opet bude meč na "jednu loptu", kao i naš poslednji. Verujem da će moji igrači ovaj put imati veću koncentraciju. Zvezdini aduti su skok i jake kontre, ako to iskontrolišemo, eto nas u finalu, a otvaraju se i vrata Evrolige - izjavio je Nikolić za klupski sajt.

Iskusni stučnjak istakao je da je svestan prednosti košarkaša Zvezde.

-Ideja mi je da imamo mnogo jaču odbranu i da budemo bolji u skoku, to su segmenti u kojima rival može da nas nadigra. Moramo bolje da zagrađujemo koš, dobijamo duele u vazduhu, jer u tom slučaju naši igrači će nositi igru - dodao je on.

Kragujevčani su se sa Zvezdom ove sezone sastali četiri puta i samo jednom pobedili. Posebno dobro pamte najubedljiviji porazu u polufinalu Kupa Radivoja Koraća (90:64).

- Zvezda nas je jedino u Kupu apsolutno nadigrala, pre svega fenomenalnom odbranom, Ćapina su nam tada paralisali. Morali smo da budemo raznovrsniji, da imamo sekundarne kontranapade, da se dodajemo više. Sve su to pouke iz te utakmice koje sada treba da primenimo u Laktašima - poručio je Nikolić.

Najbolji igrač Radničkog Aleksandar Ćapin veruje da Kragujevčani mogu do pobede.

- Navijači mogu da očekuju da se nećemo štedeti. Pitanje sticanja prava na Evroligu i borba za titulu prvaka Jadrana je sada pitanje jedne jedine utakmice. Zvezda je od početka ciljala ovakav meč, a mi smo iz prikrajka došli u ovu poziciju i mislim da nam je u tom smislu lakši položaj. Nastojaćemo da kontrolišemo utakmicu, stvorimo šansu za finale i ugrabimo je u tih 40 minuta koji nas čekaju - rekao je Ćapin.

Polufinalni duel između Crvene zvezde i Radničkog igra se u četvrtak od 17 sati, dok je drugo polufinale između Igokee i Partizana na programu od 21 sat.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA