Real sa Nišave slavi 90 godina postojanja

Najvatreniji navijači Radničkog "meraklije" rođendan voljenog kluba obeležili su poklanjanjem benkica i peškira sa grbom Radničkog svim bebama koje su 24. aprila 2013. godine rođene u niškom porodilištu

  • 0

Na današnji dan pre 90 godina u Nišu je osnovan fudbalski klub koji danas nosi ime Radnički. Zbog proslave jubileja čelnici tima sa "Čaira" odlučili su da u sledećem kolu besplatnim ulazom obraduju navijače.

Nišlije u 25. kolu čekaju OFK Beograd. Valja se podsetiti da je "Real s Nišave" u devet decenija dugoj istoriji tri puta igrao u Kupu UEFA i da je zlatna generacija predvođena golmanom Pantelićem, Panajotovićem i ostalima u polufinalu Kupa UEFA izgubila od Hamburgera, za koji su tada igrali Horst Hrubeš, Manfred Kalc, Feliks Magat Lars Bastrup i ostali. Radnički je na "Čairu", pred više od 38.000 gledalaca, pobedio sa 2:1. Ipak, poraz od 1:5 na severu Nemačke koštao ih je finala.

U domaćim okvirima Radnički je dva puta u prvenstvu SFRJ bio treći. Ekipa je sada, posle devet godina tavorenja u Drugoj ligi, član srpske elite. U istoriji je tim dao nekoliko reprezentativaca, među kojima su najpoznatiji Dejan Rambo Petković i Dragan Piksi Stojković.

Najvatreniji navijači Radničkog "meraklije" rođendan voljenog kluba obeležili su poklanjanjem benkica i peškira sa grbom Radničkog svim bebama koje su 24. aprila 2013. godine rođene u niškom porodilištu, preneo je portal "Južne vesti".

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA