Dejan Udovičić preuzima SAD?

Nekadašnji selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, prema saznanjima "Sportskog žurnala", sasvim izvesno dolazi na kormilo Amerikanaca

  • 1

Dejan Udovičić je novi selektor vaterpolista SAD! Iako još nema zvanične potvrde, kako "Sportski žurnal" saznaje, nekadašnji ''šef'' vaterpolo reprezentacije Srbije i aktuelni trener Radničkog iz Kragujevca sasvim izvesno će preuzeti brigu o najboljim vaterpolistima SAD.

Udovičić bi na tom mestu trebalo da zameni Tonija Šredera, koji je smenjen posle loših rezultata na OI u Londonu 2012. godine. Pored Srbina, Amerikanci su razmišljali i o Kampanji, Porciju i Silipu, ali je na kraju izbor pao na Udovičića.

Doduše, Kampanja je ostao veran Italiji, Porcio još čeka neku klupsku ponudu, dok Silipo ipak nije u rangu srpskog stručnjaka.

Udovičić je sa reprezentacijom Srbije osvojio sve medalje od 2006. godine. Međutim, sa Amerima neće biti ni izbliza lako s obzirom na to da ga očekuje dosta težak posao. Pred vaterpolistima SAD je smena generacija i potpuno drugačiji sistem rada. Takođe, trener Radničkog mora da se suoči i sa činjenicom da veterpolo u Americi nema tretman kao u evropskim državama.

(Telegraf.rs / Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    25. april 2013 | 06:49

    Pa kad nasi majmuni ne cene, Ameri ce da plate desetostruko vise. Bravo majstore, doprineo si mnogo za Srbiju, sad malo zaradi za sebe. Najbolji vaterpolo trener ikada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA