ABA LIGA: Crvena zvezda - Radnički 41:40 (poluvreme)

Pobednik prvog polufinalnog meča u finalu će igrati protiv boljeg iz duela Igokea - Partizan, koji počinje u 21 sat

  • 0

Košarkaši Crvene zvezde i Radničkog otvaraju završni turnir ABA lige prvom polufinalnom utakmicom u dvorani u Laktašima. Pobednik ovog meča igraće protiv boljeg iz duela Partizan - Igokea (21.00) u finalu. Ekipa koja osvoji prsten jadranske lige sledeće sezone će igrati u Evroligi, dok plasman drugog tima iz ABA zavisi od plasmana timova sa A i B evro licencama.

Posle prvih 20. minuta Crvena zvezda vodi sa 41:40 (20:27, 21:13).

Košarkaši Crvene zvezde posle uvodnih 4:0 uđoše u dosta nervozan period kada su grešili i promašivali. Za to vreme Kragijevčani su serijom 12:2 došli do plusa od šest poen (12:6). Teriko Vajt je "povukao" i u šestom minutu je imao deset poena. Zvezdin napad je po ko zna koji put bio bezidejan, dok ni u odbrani nije sve funkcionisalo. Zvezda je, recimo, u prvom periodu primila pet trojki, a iz bonusa je izašla u poslednjem minutu. Radnički je četvrtinu odigrao bez izgubljene lopte, ali sa samo jednim bacanjem.

"Kocka" Miroslava Nikolića i kombinacija odbrana potpuno je neutralisala Zvezdu. Igre na niskog posta nije bilo, dok su Beograđani promašivali ono što bi davali zatvorenih očiju.

Sličan scenario viđen je i u prvom delu druge deonice. Danilo Mijatović je nastavio trojkama da rešeta koš Zvezde, pa su Kragujevčani u 13. minutu imali velikih 13 poena viška (35:22). Zvezda nije koš iz igre dala skoro pet i po minuta. Onda je sa dve trojke  Lazić najavio povratak. Serijom 13:0 sve se vratilo na početak...

Savović je pogodio trojku pa je serijom 16:0 povela sa 38:35. Puleni Miroslava Nikolića nisu mnogo promenili način igre. Ni u jednom pravcu, ali su agresivnije i, pre svega, preciznije počeli da deluju Beograđani. Imala je Zvezda (Nelson) priliku da poveća prednost, ali je promašio trojku. Stiven Marković je sa penala prekinuo seriju, ali i "prazan hod" koji su Kragujevčani i te kako imali u ovoj sezoni.

Valja spomenuti da je Zvezda u 17. minutu izvela 20 penala (16/20).

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA