Muhamed Ali na sahrani Anđela Dandija

Jedan od govornika na sahrani bila je Alijeva žena Loni, koja je govorila umesto muža koji se bori s Parkinsonovom bolešću

  • 0

Bokserska legenda Anđelo Dandi sahranjen je na Floridi, a poslednjem ispraćaju velikog menadžera i trenera prisustvovao je i njegov najpoznatiji učenik Muhamed Ali. Dandi je umro prošle nedelje u 90. godini, a današnjoj sahrani u mestu Klirvoter na Floridi prisustvovalo je nekoliko stotina ljudi.

Jedan od govornika na sahrani bila je Alijeva žena Loni, koja je govorila umesto muža koji se bori s Parkinsonovom bolešću, a promoter boksa Bob Arum nazvao je Dandija "jednim od najboljih ljudi koje je sreo".

Dandi je umro od srčanog udara u Tampi, po izlasku iz bolnice u kojoj je boravio zbog krvnog ugruška. Tokom karijere duže od četiri decenije Dandi je radio sa 15 osvajača svetskih titula, uključujući ti i legendarne boksere Šugar Reja Lenarda i Džordža Formana, ali je slavu stekao dugom saradnjom sa Alijem.

Dandi je bio Alijev trener duže od dve decenije, u vreme njegovih najčuvenijih mečeva - protiv Formana 1974. u Zairu i Džoa Frejžera na Filipinima. Smatran odličnim strategom, Dandi je od 1976. radio sa Šugar Rejom Lenardom, a potom je 1994. pomogao Formanu da osvoji titulu šampiona u teškoj kategoriji u 46. godini.

(Foto: profimedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA