MUTA NIKOLIĆ: Imali bismo dvoranu da smo dobili Zvezdu

- Drago mi je što će najbolje ekipe doći u Kragujevac. Dosta je više košarke u Beogradu. Želim da se dignu i Novi Sad i Niš i Vršac, koji zna kako je kada se gosti krem evropske košarke. Poraz od Zvezde nas boli, ali sam ja spreman da radim još više - rekao je Miroslav Nikolić

  • 4

Dan posle neverovatne polufinalne utakmice Crvene zvezde i Radničkog, strateg Kragujevčana Miroslav Nikolić smiruje tenzije i priznaje da su mu poraz i oproštaj od Evrolige teško pali.

- Kako da ne bude teško kad onako izgubimo - kaže Muta Nikolić za Telegraf.rs i nastavlja:

- Evroliga mi je bila želja! Iako je to bio preveliki zalogaj, bili smo blizu. Dva bacanja su nas delila... Kada smo videli da je šansa realna, probali smo da ostvarimo san. Ne znam da li ste svesni koliko bi to značilo Kragujevcu, okolini i, na kraju krajeva, Srbiji. Da smo Zvezdu pobedili, dobili bismo novu dvoranu! Pravićemo je i sada, ali Evroliga... Ubrzala bi dosta stvari. Ipak, nadam se da ćemo za godinu dana imati vrhunsku dvoranu i da ćemo onda zagristi još jače.

Po završetku utakmice oštro ste reagovali na gest Dejan Tomaševića, potpredsednika KSS, koji je čestitao Dejanu Radonjiću na pobedi...

- Jesam. Bio sam mnogo ljut jer ne volim da mi neko dodatno staje na muku. Međutim, sad sam miran i ne želim dalje da komentarišem ono što se dogodilo u Laktašima.

Radnički će sledeće sezone igrati Evrokup, a još nije siguran da li će igrati ABA ligu. Trenutna situacija na tabeli traži "mobilizaciju" i deluje da ćete morati da pronađete način da dodatno motivišete igrače kako se ne bi dogodilo veliko čudo - da se Radnički ne plasira u regionalnu ligu.

- Zbog nekoliko neočekivanih poraza došli smo u poziciju koja više neće tolerisati kikseve. Motiv imamo i verujem da ćemo uspeti u nameri da obezbedimo poziciju za ABA ligu. Što se Evrope tiče... Igraćemo je jer smo to zaslužili na terenu. Drago mi je što će najbolje ekipe doći u Kragujevac. Dosta je više košarke u Beogradu. Želim da se dignu i Novi Sad i Niš i Vršac, koji zna kako je kada se gosti krem evropske košarke. Poraz od Zvezde nas boli, ali sam ja spreman da radim još više - završio Miroslav Nikolić.

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dking

    27. april 2013 | 01:35

    Džiberi, što stalno vređate čoveka. Ono što je on u životu uradio vi luzeri nećete postići za sedam života. Ne navijam za Radnički i Muta mi nije ni u top 5 srpskih trenera ali vređati čoveka zbog govorne mane... dno. Još čovek zbog toga nema ni kompleks već ponosno nosi nadimak. Luzeri.

  • Pedja

    26. april 2013 | 20:38

    Ajmo sad kod logopeda ,polako!

  • N-P

    26. april 2013 | 21:32

    Ma mozak tebi batice treba ne dvorana ... Kako bi ti ja odvalio kaznu za ponasanje al najmanje tri godine pa bi se nacio lepom ponasanju !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA