NEMA ZEZANJA S UEFA: Engleska FA kažnjena zbog nepoštovanja termina LŠ

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je novčano Inter i Benfiku zbog loše organizacije utakmica osmine finala Lige Evrope. Italijani plaćaju 45.000 evra zbog vređanja Adebajora

  • 0

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je novčano Inter i Benfiku zbog loše organizacije utakmica osmine finala Lige Evrope. Milanezi su kažnjeni sa 45.000 evra zbog rasističkih uvreda upućenih igraču Totenhema Emanuelu Adebajoru.

Navijači nero-azura vređali su Adebajora u revanš utakmici osmine finala nakon što je reprezentativac Togoa postigao gol u 96. minutu i svom timu obezbedio plasman u narednu fazu takmičenja. Totenhem je u tom meču poražen 4:1, ali je zbog gola u gostima obezbedio prolaz u narednu fazu takmičenja.

Benfika će morati da plati 32.000 evra zbog incidenata na utakmici protiv Bordoa u Lisabonu, takođe u osmini finala LE.

UEFA je kaznila i Fudbalski savez Engleske (FA) sa 50.000 evra i smanjenjem zarade od televizijskih prava za 10 odsto za sezonu 2010/2011, jer je u prethodne dve godine dozvolila odigravanje prvenstvenih i kup mečeva u terminima Lige šampiona.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA