Dejvis kup: Šveđani preživeli - 2:1

Skandinavski dubl bolji od Zimonjića i Tipsarevića posle pet setova. Nedelja dan odluke...

  • 0

Švedski dubl Lindšted – Brundstrom uspeo je da sačuva život svojoj selekciji protiv Nenada Zimonjića i Janka Tipsarevića i pobedom 3:6, 6:3, 7:6, 6:7, 10:8 uspeo da sačuvaju nadu da mogu preko favorita u Nišu do naredne runde.

Kakav tenis! Još samo da smo dobili meč dublova. Već sada bi se pričalo o duelu sa Češkom u četvrtfinalu.

Servisi presudili

Više od četiri sata sjajnog dubl meča, gde su servisi igrali najvažniju ulogu na kraju je ipak pripalo gostima iz Skandinavije. Iako su svi u selekciji pre ovog dvomeča znali da su Šveđanin donekle jaki samo u igri parova, gotovo niko nije smatrao da će srpska selekcija ući u treći dan takmičenja sa minimalnom prenošću.

Na terenu ponovo prepunog Čaira odlučivale su nijanse. Svaki brejk gem prenosti značio je praktično i osvajanje seta. Iako su Šveđani vodili 2:1 u setovima i dobro započeli četvrti, iskustvo Zimonjića i angažovanost Tipsarevića vratila je Srbiju u igru.

Verovalo se da bi peti set trebalo da pripadne domaćinu, ali žilavi Skandinavci nisu to dozvolili. Igralo se čak 18 gemova, poslednja tri nisu bila u znaku servera.

Samo Janko da izdrži

Nije dubl poraz strašan, ali bi mogao da bude. Prema rasporedu Janko Tipsarević bi trebalo da igra prvi meč poslednjeg dana protiv Lideršteda, sa jako malo odmora iza sebe. Maratonski meč, nadamo se neće ostaviti posledice na srpskog tenisera, za koga je prema rečima selektorsa Obradovića najvažnije da smireno uđe u meč koji može da srpskom tiomu obezbedi gostovanje u Češkoj tokom naredne runde.

- Moramo da skupimo energiju za nedelu. Bilo je šta je bilo, Janko sada mora pre svega mentalno da se vrati na početak. Da shvati da je sutra najvažniji meč, vredan prolaska dalje. Voleo bih da izbegnemo peti meč – rekao je selektor Bogdan Obradović odmah posle meča.

Meč između Tipsarevića i Lideršteda počinje u nedelju od 14 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA