BUNDES: "Minimalac" Bajerna, Hofenhajm osvojio bodove ''vredne'' opstanka (VIDEO)

Aktuelni šampion savladao Frajburg kod kuće rezultatom 1:0. Salihović vodi Hofu ka opstanku

  • 0

Iako su skoro svi na stadionu očekivali goleadu Bajerna, pogotovu posle pobede nad Barselonom, aktuelni šampion je savladao Frajburg samo 1:0. Međutim, treba uzeti u obzir da je Bajern igrao sa rezervnim timom u ovom meču.

Sam pogled na klupu Bavaraca bio je ''stravičan'' jer u tom trenutku Bajern je imao najskuplju klupu na svetu s obzirom na to da su rezerve u ovom meču bile Gomez, Nojer, Riberi, Roben, Martinez.

Međutim, iako bez ''drim tima'' na koji smo navikli, Bajern je krenuo silovito ka golu Frajburga, koji je prvu šansu imao tek u 25. minutu, ali bez uspeha. Bavarci su poveli u 35. minutu prvim golom mladog Emre Kana u sezoni koji je odlično iskoristio centaršut najagilnijeg igrača do tada Šaćirija.

Bajern je u nastavku strpljivo igrao i povremeno napadao goste kojima je očigledno bilo bitno da ne dožive katastrofu u Minhenu. U nastavku meča na teren su ušli i Riberi i Gomez, ali promene rezultata do kraja nije bilo.

Pobedu vredu opstanka upisao je Hofenhajm koji je na svom terenu bio bolji od Nirnberga rezultatom 2:1. Domaći tim je za samo 20 minuta praktično rešio pitanje pobednika. Najpre je vezista Tobajas Vajs pogodio za 1:0 u 11. minutu da bi samo osam minuta kasnije reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead ''Sejo'' Salihović povisio na 2:0.

Tračak nade za goste, kojima doduše bodovi i nisu bili preko potrebni, doneo je Belgijanac Timi Simons u 58. minutu iz penala koji je skrivio golman Hofenhajma, inače Simonsov zemljak, Koen Kastels.

Gol koji je Hofenhajm primio nije u velikoj meri uzdrmao domaće fudbalere koji su nastavili sa napadima ka golu gostiju. Pokušavali su Salihović i Voland, ali nisu uspevali da definitivno reše pitanje pobednika. Međutim,domaći tim je uspeo da sačuva rezultat i održi korak za Augzburgom koji je na mestu koje donosi barem baraž za opstanak u ligi.

Minimalnom pobedom kod kuće protiv Verdera rezultatom 1:0 Leverkuzen je pokazao da se nalazi u odličnoj formi i sada se nalazi samo korak od direktnog plasmana u Ligu šampiona. Strelac gola odluke bio je Štefan Kisling u 35. minutu posle penala kokji je skrivio golman Verdera Melic. Kislingu je ovo bio 22. gol u sezoni čime se primakao na samo gol razlike od Levandovskog koji je prvi na listi strelaca.

REZULTATI 31. KOLA:

Bajern - Frajburg 1:0

(Kan 35)

Bajer Leverkuzen - Verder 1:0

(Kisling 35 pen)

Volfsburg - Borusija Menhengladbah 3:1

(Arnold 35, Olić 61, Dijego 75 - Mlapa 52)

Hofenhajm - Nirnberg 2:1 (Vajs 11, Salihović 19 - Simons 58 pen)

Augzburg - Štutgart 3:0

(Molders 61, De Jong 83, D Ji 85)

Fortuna - Borusija Dortmund 1:2

(Bodžek 88 - Sahin 20, Blaščikovski 70)

Nedelja:

Majnc - Ajntraht (15.30)

Šalke- Hamburger (17.30)

Petak:

Grojter Firt - Hanover 2:3

(Ðurđić 41, 83 - Abdeluji 36, Hofman 71, Pinto 87)

TABELA: Bajern 84, Dortmund 64, Leverkuzen 56, Šalke 46, Frajburg 45, Ajntraht 45, Menhengladbah 44, Hamburger44, Hanover 41, Majnc 39, Štutgart 39...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA