LISAC: Kosovo nije u našim planovima!

- Uopšte ne nameravamo da proširujemo ligu i nijedan klub s Kosova nije u našim planovima, jer nam ne treba povećanje tenzije na ovim prostorima - objasnio generalni menadžer lige

  • 0

Roman Lisac, generalni menadžer ABA lige, otklonio je svaku sumnju da bi klub sa Kosova uskoro mogao da zaigra u regionalnom takmičenju. On je istakao da je izjava predsednika ABA Radovana Lorbeka podigla tenzije u regionu, ali da je prenaglašeno preneta, jer liga ne namerava da povećava broj klubova.

Trenutno u Jadranskoj ligi nastupa 14 klubova, a sistem je takav da samo iz zemalja učesnica može neki novi klub da uđe u takmičenje kroz nacionalni šampionat.

- ABA liga u narednom periodu ne planira nikakva proširenja, pogotovo ne na teritorije koje bi mogle da donesu bilo kakvu negativnu energiju, povećanje tenzije ili nanesu štetu svemu što smo uradili u prethodnih 12 godina. Uostalom, FIBA nije priznala Kosovo, pa tako uopšte nije u našim planovima - objasnio je Lisac.

Od specijalnog izveštača Telegrafa Dragutina Stojmenovića.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA