PREMIJER: Van Persi pogodio protiv bivšeg kluba, ispali Riding i KPR (VIDEO)

Holanđanin protiv Arsenala postigao izjednačujući pogodak iz penala za konačnih 1:1

  • 0

Mančester junajted nije mogao da poželi teži meč i gostovanje, prvi put kao aktuelni šampion, s obzirom na to da su morali da idu na noge Arsenalu, koji se grčevito bori za Ligu šampiona. Iako nisu pobedili i nastavili jurnjavu za rekordom Čelsija od 95 bodova, Junajted i te kako može da bude zadovoljan remijem na ''Emiratima'' - 1:1.

Nije bilo lako navijačima Arsenalu da gledaju svoje miljenike kako prave špalir i čestitaju titulu Junajtedu, za kog je od prvog minuta zaigrao njihov nekadašnji kapiten Robin van Persi, koji ipak nije dočekan miroljubivo.

Sve je počelo dobro za Arsenal pošto su već u drugom minutu poveli preko Tea Volkota koji se u trenutku primanaj lopte nalazio u krajnje sumnjivoj situaciji.

Posle toga viđena je dosta nervozna igra, pogotovo gostiju, koji su zaradili čak četiri žuta kartona nasuprot dva Arsenala. Kada se činilo da će ''tobdžije'' otići na odmor sa minimalnom prednošću Van Persi je krenuo u akciju sa leve strane, Sanja ga je oborio u kaznenom prostoru, a za sudiju nije bilo dileme - pokazao je na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Van Persi i - pogodio za 1:1 što je i konačan rezultat meča.

Čelsi je bez većih problema savladao Svonsi kod kuće rezultatom 2:0 i tako prestigao Arsenal na trećem mestu u borbi za plasman u Ligu šampiona. Sve je već bilo rešeno posle prvih 45 minuta kada su ''plavci'' za samo dva minuta postavili konačan rezultat. Najpre je Oskar pogodio u 44. minutu da bi samo dva minuta kasnije siguran sa bele tačke bio Frenk Lampard koji je tokom prvog dela na terenu zamenio Ramireša.

Remijem na Madejski stadionu Riding i KPR su rekli konačno zbogom Premijer ligi. Imali su i jedni i drugi šansu da eventualnom pobedom ostanu u trci sa AstonVilom, ali je posle ovih 0:0 postalo jasno da se Riding posle samo jedne sezone vraća u Čempionšip dok se KPR posle dve sezone vraća u niži rang.

REZULTATI 35. KOLA:

Mančester siti – Vest Hem 2:1

(Aguero 28, Ture 83. – Kerol 90+4)

Everton – Fulam 1:0

(Pienar 16.)

Sautempton – VBA 0:3

(Forčn 6, Lukaku 67, Long 77.)

Stouk – Norič 1:0

(Adam 46.)

Vigan – Totenhem  2:2

(Bojs 11, Mekmanaman 49. – Bejl 9, Bojs (ag) 90.)

Njukasl – Liverpul 0:6

(Ager 3, Henderson 17, 76, Staridž 54, 60, Borini 74.)

Nedelja:

Reding – KPR 0:0

Čelsi – Svonsi 2:0

(Oskar 44, Lampard 45+1 penal)

Arsenal – Mančester junajted

Ponedeljak:

Aston Vila – Sanderlend (21.00)

TABELA: Mančester junajted 84, Mančester siti 71, Čelsi 65, Arsenal 64, Totenhem 62, Everton 59, Liverpul 54, VBA 48, Fulam 43, Svonsi 42, Vest Hem 42…

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA