SERIJA: Ljajić junak ''viole'', poraz Intera na Siciliji i teška povreda Zanetija (VIDEO)

Srpski internacionalac golom i asistencijom obeležio meč protiv Sampdorije, koju vodi nekadašnji trener Fiorentine Delio Rosi

  • 1

Fiorentina je u naletu! Pobedom na nezgodnom gostovanju u Đenovi ekipi Sampdorije, trećom u nizu, ''ljubičasti'' su prestigli Milan u borbi za Ligu šampiona i stavili roso-nere pod veliki pritisak. Ponovo je briljirao srpski internacionalac Adem Ljajić, koji je nastavio s odličnim partijama ove sezone i pokazao svom nekadašnjem treneru Rosiju, koji ga je šamarao, da ipak nije bio u pravu.

Ljajić je postigao drugi gol za ''violu'' krajem prvog poluvremena, samo nekoliko minuta kasnije pošto je Kuadrado doveo goste u vođstvo u 36. minutu. Konačan rezultat postavio je Akvilani u 73. minutu na asistenciju Ljajića. Samo par minuta kasnije Sampa je ostala s igračem manje s obzirom na to da je Kastaldelo dobio direktan crveni karton zbog prekršaja nad Ljajićem. Srpski reprezentativac Nenad Tomović odigrao je čitav meč za Fiorentinu za koji su nastupali i Crnogorci Stefan Savić i Stevan Jovetić.

Bodove vredne opstanka zabeležio je Palermo, koji je minimalnim rezultatom 1:0 savladao favorizovani Inter. Junak pobede bio je, ko drugi, fenomenalni Slovenac Josip Iličić, kom je ovo peti uzastopni pogodak u prvenstvu, ukupno deseti. Iličić je bio precizan u 10. minutu na asistenciju Mikolija.

Ovaj susret ostao je u senci teške povrede Zanetija, koji je napustio igru već u 17. minutu. Srpski reprezentativac Zdravko Kuzmanović našao se u startnoj postavi Intera, koji je doživeo četvrti poraz u poslednjih pet mečeva, čime je igranje u Evropi dovedeno u pitanje.

Pored Palerma, u borbi za opstanak, uspešna je bila i Đenova koja je pogotkom Marka Borijela u 73. minutu trijumfovala u Veroni protiv odavno sigurnog Kjeva. Ovom pobedom tim srpskog internacionalca Boška Jankovića, koji nije igrao u ovom meču, gurnuo je u opasnu zonu Sijenu koja je doživela debakl na ''Olimpiku'' protiv Rome (4:0). Junak Rima bio je trostruki strelac Osvaldo, koji je redom pogađao u 14. 41. i 67. minutu, dok je Lamela uspeo da pogodi u 16. minutu.

Uzbudljivo je bilo i u Torinu gde su gradski derbi igrali istoimeni klub i Juventus. Međutim, uzbuđenje nije viđeno na terenu nego na ulicama grada gde je došlo do sukoba između pristalica crno-belih i policije. Iako je Juventus bio bolji rival tokom čitavog meča nisu uspeli da postignu pogodak sve do 86. minuta kada je Vidal savladao Žilea. Konačan rezultat 2:0 postavio je Markizio u nadoknadi vremena posle crvenog kartona Glika.

SERIJA A – 34. KOLO

Subota:

Atalanta – Bolonja 1:1

(Đorđi 68 – Đilardino 77)

Kaljari – Udineze 0:1

(Pereira 56)

Peskara – Napoli 0:3

(Inler 46, Pandev 58, Džemaili 82)

Nedelja:

Sampdorija – Fiorentina 0:3

(Kuadrado 36, Ljajić 41, Akvilani 73)

Kjevo – Đenova 0:1

(Borijelo 73)

Palermo – Inter 1:0

(Iličić 10)

Torino – Juventus 0:2

(Vidal 86, Markizio)

Parma – Lacio 0:0

Roma – Sijena 4:0 (Osvaldo 14, 41, 67, Lamela 16)

20.45: Milan – Katanija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA