Ko će pre da kiksne od večitih? Raspored ide na ruku Partizanu!

Zvezda osim gostovanja Jagodini ide na noge i Partizanu, Vojvodini! "Crno-beli" strepe i od derbija...

  • 3

Mnogi su okarakterisali 26. kolo prvenstva Srbije kao uz ono kada se budu sastali večiti rivali, najbitnije u borbi za prvaka države. Na nekoliko sati od dva bitna meča (Partizan - Radnički Niš, 18.30 i Jagodina - Crvena zvezda,19 sati), nudimo vam pregled onoga što nas čeka, sa posebnim akcentom gde ko od večitih može da kiksne u preostalih pet rundi.

Pre nešto više od mesec dana, Partizan je imao velikih 11 bodova prednosti nad "večitim" rivalom, što je bio dovoljan kapital da "crno-beli" u svojim glavama zamišljaju i šestu uzastopnu titulu šampiona Srbije.

Dok je Zvezda uzela sve bodove na šest utakmica otkako je na klupu došao Rikardo Sa Pintu, Partizan je imao crnu seriju od tri utakmice bez pobede, a poslednjim remijem u Novom Pazaru su došli u situaciju da zbog prosipanja bodova strahuju za titulu.

Turbulencije u "crno-beloj" kući donele su odlaske Ljubiše Tumbakovića i Vladimira Vermezovića i novog trenera Vuka Rašovića.

KO ĆE DOČEKATI 18. MAJ KAO PRVOPLASIRANI!

Sada je razlika tek dva boda između "večtih" i posle dužeg vremena pitanje šampiona Srbije može da odluči upravo "večiti derbi", koji se igra 18. maja u Humskoj.

Do kraja prvenstva ima još pet kola. Gledajući preostale protivnike večitih, Zvezda ima neugodniji raspored - čekaju je tri gostovanja: Jagodini, Partizanu i Vojvodini.

Četvrtoplasirana Jagodina je jesenas prvi put slavila protiv Zvezde ove sezone, pa je očekivano da se u Jagodini juriša na osvetu i nova tri boda. Ne treba zaboraviti OFK, koji je izbacio Zvezdu iz Kupa i naneo poraz u prvenstvu jesenas.

U poslednjem kolu, "crveno-beli" idu u goste Vojvodini, koja je ponizila i Partizan i Zvezdu ove godine.

S druge strane, Partizan u Humskoj osim Zvezde čeka niški Radnički i subotički Spartak, a gostuje kragujevačkom Radničkom i Smederevu.

Raspored utakmica u preostalih pet kola (rezultati na poslednje tri utakmice):

Jagodina - Zvezda (2:1, 0:1, 1:3)

Zvezda - OFK Beograd (1:3, 0:1, 1:1)

Partizan - Zvezda (2:3, 0:1, 2:0)

Zvezda - Sloboda Point (2:1,1:0, 1:1)

Vojvodina - Zvezda (3:0, 2:1, 2:0)

Partizan - Radnički Niš (4:0)

Radnički Kragujevac - Partizan (0:2, 0:1,0:3)

Partizan - Zvezda (2:3, 0:1, 2:0)

Smederevo - Partizan (0:4, 0:2, 1:3)

Partizan - Spartak Subotica (2:2, 2:1, 2:0)

(B. Mekić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ralexic

    2. maj 2013 | 15:12

    UKOLIKO SE DESI NEKI CUDO I PARTIZAN POBEDI RADNICKI,ZVEZDI JE DATO 30' DA UVALJA GOL PA MAKAR I U 98' I ODRZI PROJEKAT VLADE SRBIJE IZVODLJIVIM.CEO BGD BRUJI DA JE PFC PRODAO PRVENSTVO ZVEZDI I DA JE VERMEZOVIC "OTERAN" NI KRIV NI DUZAN.STA JE SA EKIPOM KOJA JE POSTIGLA 50 gola a sad nemoze da se prekrsti na terenu????????Bice jos mnogo pitanja za Djurica.

  • sasa

    2. maj 2013 | 17:54

    dokle vise takve gluposti ...pa svi sad igraju fudbal.. dokle vise prepucavanja i tome slicno...treba malo uvesti fer pleja i u izjavama a ne samo na terenu...i pricati da se samo neko omalovazi....

  • Realniposmatrac

    2. maj 2013 | 17:27

    Nemoze partizan zato sto vise nema prijateljske utakmice,mora da se igra.kao sto bg navodno bruji da su prodali titulu tako je brujao sve ove godine da partizan mora da stigne zvezdu po broju titula,sad pfc mora da igra a kad se igra tu su gotovi,pre ce partizan da pukne od radnickog nego cz od jagodine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA