Džeko umesto Levandovskog u Dortmundu?

Bosanac je minulog vikenda boravio u Diseldorfu, gde se sastao sa predstavnicima Dortmunda, dogovorio svoje uslove i preostaje samo da se klubovi dogovore oko obeštećenja

  • 1

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko napustiće ovog leta Mančester siti i preseliti se u Borusiju iz Dortmunda, prenose danas nemački mediji.

On bi u ekipi trebalo da zameni Poljaka Roberta Levandovskog, koji na kraju sezone izvesno napušta "milionere".

Kako se navodi, Džeko je minulog vikenda boravio u Diseldorfu, gde se sastao sa predstavnicima Dortmunda, dogovorio svoje uslove i preostaje samo da se klubovi dogovore oko obeštećenja.

Prema jednoj verziji, Dortmund će platiti obeštećenje od 22 miliona evra, a prema drugoj - na Ostrvo će Marko Rojs.

Celu priču indirektno je potvrdio i Džeko, koji je posle subotnje utakmice sa Vest Hemom, u kojoj ponovo nije odigrao ni minut, na Tviter postavio fotografiju aviona i napisao: "Otišao sam".

Džeko je već igrao u Bundes ligi, gde je u dresu Volfsburga osvojio titulu 2009. godine i proglašen za fudbalera godine, dok je naredne sezone bio najbolji strelac lige.

U dresu Sitija, uglavnom sa klupe, odigrao je 104 utakmice i postigao 38 golova, osvojivši Premijer ligu, FA kup i Komjuniti Šilds.

Za reprezentaciju BiH odigrao je 53 utakmice i postigao 28 golova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA