Krešimir Ćosić radio za CIA!?

Legendarni košarkaš prišao je mormonima i oteran je iz Zadra uz sumnje da je njegova crkva ispostava strane agenture

  • 1

Jedan od najboljih jugoslovenskih košarkaša, legendarni Krešimir Ćosić, optužen je svojevremeno da je radio za CIA, stoji u dokumentaciji Vikiliksa. Ćosić je bio pripadnik mormonske crkve i imao je velikih problema sa komunističkom partijom i bukvalno je proteran iz Zadra, gde je odrastao i započeo košarkašku karijeru. Ćosić se požalio jednom funkcioneru američkog konzulata da ga u Zadru žestoko kritikuju zbog pristupanja mormonima i da su lokalne vlasti optužile mormonsku crkvu da je ispostava Američke obaveštajne agencije.

O ovoj, manje poznatoj strani Krešimira Ćosića za hrvatske medije pričao je Josip Đerđa, Ćosićev veliki prijatelj i jedno vreme saigrač u KK Zadar:

- I mene je hteo da prevede u mormone, donosio je iz Amerike knjige o toj religiji i pokušao da ih objavi sa prevodom na hrvatski, ali to mu nije uspelo. Zbog toga je anatemisan u javnosti i bukvalno proteran iz Zadra uz optužbe da je ukrao 800.000 maraka. Tada je otišao u Ljubljanu da igra za Olimpiju, a imao je zaštitu jednog od najjačih ljudi u državi, Staneta Dolanca - rekao je Đerđa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA