ISPLATI SE BITI TRENER: Za 57 dana posla dobio više od dva miliona funti!

Norveški stručnjak Hening Berg dobio spor sa Blekburnom koji ga je smenio posle nepuna dva meseca i klub će morati da mu isplati ceo iznos predviđen trogodišnjim ugovorom

  • 0

Britanski sud naložio je fudbalskom klubu Blekburn da plati bivšem menadžeru Norvežaninu Heningu Bergu odštetu u visini od 2,25 miliona funti.

Berg je otpušten posle svega 57 dana trogodišnjeg ugovora, koji je potpisao krajem oktobra prošle godine, a u tom periodu je imao jednu pobedu u deset utakmica. Blekburn se bori za opstanak u drugoj engleskoj ligi, Čempionšipu, u koju je ispao u prethodnoj sezoni.

Berg (43) je pre Blekburna bio angažovan u Lilestremu - u periodu od 2009. do 2011, a kao igrač najbolje partije ostvario je upravo u Blekburnu - od 1993. do 1997, kada je igrao na 159 utakmica i okitio se titulom šampiona 1995. Kasnije je prešao u Mančester junajted sa kojim je osvojio nekoliko trofeja, ali nije bio standardan prvotimac.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA