LIGA ŠAMPIONA: Dortmund odoleo paklenom finišu Reala i otišao u finale! (VIDEO)

Fudbaleri nemačke ekipe do 82. minuta "držali" 0:0, a onda primili dva gola u razmaku od šest minuta i strepeli do poslednjeg sudijskog zvižduka, Real - Dortmund 2:0

  • 1

Fudbaleri Reala zamalo su ustali iz mrtvih u završnici polufinala Lige šampiona protiv Borusije Dortmund, ali finale na "Vembliju" ipak će gledati na televiziji. Dortmund je odolevao do 82. minuta i u međuvremenu stvorio i bolje prilike, a onda skoro napravio od gotovog veresiju, Real je postigao dva gola, međutim, nije i treći, i nemački klub plasirao se po drugi put u finale i revanširao se Madriđanima za polufinalni poraz iz 1998. godine.

Sada već bivši šampion Nemačke jednom je već bio kontinentalni šampion 1997, kada je u finalu savladao Juventus sa 3:1. Dortmund čeka pobednika sledećeg polufinala, koje će biti odigrano u sredu, a to će verovatno biti još jedan nemački klub Bajern, koji u Barseloni brani ogromnih 4:0 iz prve utakmice.

Borusija je ujedno postala druga ekipa koja je iz četvrtog šešira stigla do završne predstave, posle Monaka 2004, dok je Real, kao i krajem osamdesetih, treću godinu zaredom poražen u polufinalu elitnog takmičenja.

Real je krenuo agresivno u prvih dvadesetak minuta, međutim, to je ubrzo splasnulo. Domaćin je dominirao u posedu lopte, ali do završnih 15-ak minuta utakmice nije bio naročito konkretan u stvaranju šansi. Sa druge strane, Dortmund, prvenstveno orijentisan na odbranu, imao je nekoliko kolosalnih prilika, naročito u drugom poluvremenu i da su fudbaleri nemačke ekipe u tim trenucima bili malo prisebniji, na kraju ne bi ni bilo drame.

Odlazeći trener Madriđana Žoze Murinjo u 67. minutu ubacio je poslednje adute Bezemu i Kaku i to je dalo rezultat, Brazilac je započeo akciju iz koje je Francuz u 82. minutu doneo vođstvo za 1:0, a malo kasnije Benzema je bio u ulozi asistenta Serhija Ramosa. Usledio je strahovit pritisak Reala, međutim, treći gol ostao je nedostižan, a samim tim i "Vembli".

Pre meča navijači domaće ekipe priredili su impresivnu koreografiju. Kada je reč o simpatizerima gostiju njih je doputovalo u prestonicu Španije, po nekim procenama, blizu 40.000, od kojih je samo 10.000 imalo obezbeđene karte.

Na tribinama je viđeno puno poznatih lica iz sveta fudbala, a među njima i selektor reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović.

TOK MEČA:

4. minut - Posle prodora Modrića  i proigravanja Ozila, Iguain je sam izbio pred golmana Borusije Vajdenfelera, koji brani njegov šut.

8. minut - Pokušaj Ronalda posle dužeg pritiska Reala, iz povoljne pozicije, visoko preko gola.

13. minut - Odlična prilika za Borusiju, Levandovski šutira, Lopez brani, u kontri šansa za Real, Ronaldo iz blizine, ali i Vajenfelder sjajno brani. Mario Gece morao je zbog povrede da napusti meč, zamenio ga je Groskrojc.

15. minut - Nova sjajna šansa za Madriđane, Ozil izbija sam pred golmana i šutira pored gola.

22. minut - Kratkotrajni pritisak gostiju posle polukontre. Nekoliko pokušaja šuta, svi su izblokirani.

25. minut - Grub start Koentraoa na Levandovskog, đonom, žuti karton za defanzovca Madriđana.

28-35. minut - Dinamična igra sa obe strane, mada bez šansi.

39. minut - Iguain stiže do jedne lopte i centrira, golman Borusije hvata loptu ispred Kristijana Ronalda. Posle toga gosti su zapretili, ali Blažikovski nije uspeo da uputi šut kako je želeo.

41-45. minut - Dortmund je nekoliko puta bio u prilici da izvede opasne kontranapade, ali uvek bi negde zapelo, ili neprecizan pas ili ofsajd ili nedovoljno odlučan napad. Sa druge strane Ronaldo je katastrofalno izveo slobodan udarac sa nekih 30 metara od gola, poslavši loptu visoko u gledalište.

49. minut - Levandovski promašuje kolosalnu priliku, sa nekih 14 metara. Samo minut kasnije još veća šansa, posle kontre i progravanja Rojsa, Poljak sa desetak metara pogađa prečku.

52 - 60. minut - Konstantan pritisak Reala, koji, međutim, ne stvara šanse. Murinjo je uveo Kaku i Benzemu umesto Koentraoa i Iguaina. Dortmund ne uspeva da duže zadrži loptu. Prljav udarac Ramosa preko lica Levandovskog.

61. minut - Stopostotna prilika za Gindogana, koji se našao sam pred Lopezom posle pasa Rojsa sa desne strane. Golman Reala fantastično brani i produžava nadu za svoju ekipu.

69. minut - Ronaldo gađa "špicem" sa ivice kaznenog prostora, malo iznad gola.

72. minut - Di Marija centrira sa leve strane, Kaka šutira za malo pored gola sa nekih 12 metara.

76. minut - Nova šansa za goste, Levandovski je ponovo ne koristi. Rojs je opet stvorio saigračima šansu, ali Esijen je blokirao šut centarfora Borusije.

82. minut GOOOL 1:0 - Benzema daje nadu Realu. Kaka je odlično uposlio Ozila na desnoj strani, on nisko centrira pred golom, a Benzema iz blizine šalje loptu u mrežu.

84. minut - Opsada gola gostiju, na kraju pokušaj glavom Ramosa brani Vajdenfeler.

88. minut  GOOOL 2:0 - Ramos. Pritisak je rezultirao i drugim golom Prethodno je Benzema odlično šutirao, a golman gostiju još bolje odbranio. Real je nastavio sa napadima i Serhio Ramos zakucao je loptu u gol sa nekih desetak metara posle dodavanja Benzeme.

93. minut - Korner za Real, Ramos glavom šutira malo pored gola.

BORUSIJA DORTMUND - REAL 2:0

(Benzema 82, Ramos 88)

Stadion: "Santjago Bernabeu". Gledalaca: 85.000. Sudija: Hauard Veb (Engleska).

REAL: Lopez - Esijen, Serhio Ramos, Varan, Koentrao (od 57. Kaka) - Ćabi Alonso (od 67. Kedira), Modrić - Ozil, Di Maria, Ronaldo - Iguain (od 57. Benzema).

DORTMUND: Vajdenfeler - Pišćek, Subotić, Humels, Šmelcer - Bender (od 90+1 Santana), Gindogan - Gece (od 14. Groskrojc), Rojs, Blažikovski - Levandovski (od 87. Kel).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA