SKANDAL: Avelanž primao mito, otišao iz FIFA

Prvi čovek svetskog fudbala, koji je na čelu organizacije bio od 1974. do 1998. godine, sa dvojicom funkcionera dobijao pare od firme "ISL", koja je u međuvremenu bankrotirala

  • 2

Nekadašnji prvi čovek svetskog fudbala od 1. maja više nije ni počasni predsednik FIFA - Žoao Avelanž, 96-godišnji penzioner, povukao se sa funkcije posle optužbi da je u organizaciji primao mito.

Interna istraga koju je FIFA sprovela utvrdila je da je on zajedno sa još dva funkcionera primao mito od kompanije "ISL", koja je u međuvremenu bankrotirala.

- Sa sigurnošću tvrdimo da su gospoda Avelanž, Tekseira i Leos primala određenu količinu novca od kompanije ISL, ali se ne može uvrditi šta su davali kao uzvratnu uslugu - stoji u saopštenju, u kojem se još dodaje:

- Ove uplate su išle preko ofšor kompanija, kako bi se sakrili stvarni primaoci. Nemamo dokaza da je predsednik Blater znao za ove slučajeve.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vukašin

    2. maj 2013 | 10:12

    Blater nije znao? Njega će da uhvate sa 100 god.

  • ДАШОНИ

    1. maj 2013 | 11:08

    AЛА СТЕ ГА УХВАТИЛИ , ХАХАХХАХАХААХАХХАХХхахХаха СА 96 ГОДИНА ХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA