Povukao se jer nije mogao da savlada strah posle teške povrede! (FOTO, UZNEMIRUJUĆE)

Džon Tompson, igrač nižerezredog Mensfild tauna, u prijateljskom meču "zaradio" slomljen nos, 60 kopči na licu, povredio rame i prst i nepune dve godine kasnije otišao u fudbalsku penziju jer nije mogao da prevaziđe psihičku traumu

  • 1

Fudbaler Džon Tompžon, jednom reprezentativac Republike Irske, odlučio je da se povuče, jer ni skoro dve godine posle teške povrede koju je doživeo u prijateljskoj utakmici, nije uspeo da prevaziđe strah. Meč između nižerazrednih Mensfild tauna i Ilkstona prekinut je 17 minuta pre kraja, kada je Tompson stradao posle duela sa protivničkim napadačem Garijam Riketsom.

- To je nešto što nikad ne bi trebalo da se desi na fidbalskom terenu. Imao sam skoro 60 kopči na licu, slomljen nos, povređeno rame i prst pomeren iz ležišta - seća se Rikets kako je nastradao 11. avgusta 2011.

- Imao sam tešku operaciju nosa da bih mogao ponovo da dišem kroz njega i ceo mesec sam morao da unosim hranu samo na slamčicu - kaže fudbaler Mensfilda, koji je tog dana bio treća žrtva Garija Riketsa. Napadač Ilkstona prethodno je povredio Tompsonove saigrače Ričija Satona i Martina Rajlija, kojem je ostao veliki ožiljak na čelu.

Za tri povrede Rikets je kažnjen dvonedeljnom suspenzijom i gubitkom plate u tom periodu.

Tompson, koji je u karijeri nastupao i za Notingem forest, Tranmer, Oldam i Nots kaunti, posećivao je psihologa, ali nije uspeo da prevaziđe traumu.

- Uradio sam sve što sam mogao, čak i posećivao psihologa o svom trošku. Moj oporavak još traje, ovo su mi bile dve najteže godine u životu - ocenio je Tompson.

Ovde možete da vidite i kako je prošao Tompsonov saigrač Martin Rajli.

(Telegraf.rs/Izvor: Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA