Papanikolau zvezda u usponu

Košarkaš Olimpijakosa postao je laureat prestižne nagrade "ostavivši" iza sebe Nikolu Mirotića, ali i naš dvojac Nemanja Nedović - Dejan Musli

  • 1

Košarkaš Olimpijakosa Kostas Papanikolau dobitnik je prestižne nagrade Evrolige "Zvezda u usponu", koja se svake godine dodeljuje najtalentovanijem mladom igraču. Papanikolau je trijumfovao ispred krilnog centra Reala Nikole Mirotića, a u konkurenciji su bili košarkaš Lijetuvos Ritasa Nemanja Nedović i centar Partizana Dejan Musli.

Pored Muslija, za ovu prestižnu nagradu bili su nominovani i Francuz Leo Vesterman, kao i Amerikanac Dru Gordon koji je u toku sezone napustio crno-bele i prešao u redove italijanskog Sasarija.

Papanikolau je u dosadašnjem delu sezone u Evroligi prosečno postizao 9 poena, 4.5 skoka i 1.4 asistencije.

Pre njega nagradu su dobijali Erazem Lorbek (2005), Andrea Barnjani (2006), Rudi Fernadez (2007), Danilo Galinari (2008), Novica Veličković (2009), Riki Rubio (2010) i Nikola Mirotić (2011, 2012).

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mim

    1. maj 2013 | 14:04

    Mirotić je već nekoliko godina "zvezda u usponu",ali nikako da se "popne". Nemam ja ništa protiv njega,odličan je igrač,samo me čudi da je tri godine za redom bio kandidat za "zvezdu u usponu". Valjda je postao prava zvezda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA